Riscul de cancer uterin, redus prin dietă şi mişcare

1 2 jpg jpeg

Experimentele oamenilor de ştiinţă au scos la iveală o legătură între riscul de cancer uterin şi dieta sănătoasă, practicarea exerciţiilor fizice şi, posibil, consumul de cafea.

Potrivit cercetărilor efectuate de oamenii de ştiinţă de la Colegiul Imperial din Londra, Marea Britanie, riscul de cancer uterin poate fi redus considerabil dacă mâncăm sănătos, facem mişcare şi consumăm cafea.

Aproximativ jumătate din cazurile de cancer uterin pot fi prevenite, spun experţii în domeniu. Adoptând un stil de viaţă echilibrat, cu alimentaţie bogată în legume, fibre şi fructe, şi făcând mişcare în mod constant, poate fi redus riscul de a dezvolta tumori uterine.

Pentru a fi concretizat acest beneficiu, o femeie trebuie să facă mişcare cel puţin 30 de minute pe zi. Fundaţia Mondială de Cercetări în Cancer completează îndrumările privind reducerea riscului de cancer cu încă una, puţin deosebită: consumul de cafea este permis şi chiar indicat.

Chiar dacă este bogată în antioxidanţi şi poate întări sistemul imunitar, cafeaua este în continuare în experimente, în vederea obţinerii unor rezultate certe cu privire la efectul benefic legat de reducerea riscului de cancer uterin.