Riscul de cancer, dublat dup─â transplant

1 2 jpg jpeg

Acest lucru a fost observat ├«n urma un studiu efectuat de c─âtre exper┼úii americani. Ace┼čtia au descoperit c─â pericolul de a dezvolta celule canceroase este valabil pentru 32 de tipuri diferite de cancere.

Rezultatele experimentului sunt îngrijorătoare, întrucât incidenţa apariţiei cancerului a fost cu 2,1 de ori mai mare decât la persoanele care nu au fost supuse unui transplant.

Dar experţii spun că beneficiile pe care le are o asftel de intervenţie asupra corpului sunt notate cu mult peste riscuri.

ÔÇ×Oamenii trebuie s─â ├«n┼úeleag─â faptul c─â transplantul este una dintre pove┼čtile de mare succes din istoria medicinei. Este un tratament foarte eficient pentru persoanele care au organe grav bolnaveÔÇť, a explicat autorul studiului, doctorul Eric Engels, de la Institutul Na┼úional de Cancer din Rockville (SUA).

ÔÇ×Studiul nostru spune c─â ace┼čti pacien┼úi trebuie s─â fie atent examina┼úiÔÇť, a ad─âugat Engels.

Pentru acest mare experiment, coordonatorul studiului a str├óns informa┼úii de la aproximativ 176.000 de persoane, care au fost supuse transplanturilor de organe, ├«ncep├ónd din 1987 ┼či p├ón─â ├«n 2008.