Riscul de cancer, dublat după transplant

1 2 jpg jpeg

Acest lucru a fost observat în urma un studiu efectuat de către experţii americani. Aceştia au descoperit că pericolul de a dezvolta celule canceroase este valabil pentru 32 de tipuri diferite de cancere.

Rezultatele experimentului sunt îngrijorătoare, întrucât incidenţa apariţiei cancerului a fost cu 2,1 de ori mai mare decât la persoanele care nu au fost supuse unui transplant.

Dar experţii spun că beneficiile pe care le are o asftel de intervenţie asupra corpului sunt notate cu mult peste riscuri.

„Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că transplantul este una dintre poveştile de mare succes din istoria medicinei. Este un tratament foarte eficient pentru persoanele care au organe grav bolnave“, a explicat autorul studiului, doctorul Eric Engels, de la Institutul Naţional de Cancer din Rockville (SUA).

„Studiul nostru spune că aceşti pacienţi trebuie să fie atent examinaţi“, a adăugat Engels.

Pentru acest mare experiment, coordonatorul studiului a strâns informaţii de la aproximativ 176.000 de persoane, care au fost supuse transplanturilor de organe, începând din 1987 şi până în 2008.