Reţeta electronică va elimina erorile

1 2 jpg jpeg

Procedura de prescriere a re┼úetei electronice este simpl─â. Dup─â control, medicul completeaz─â datele personale ale bolnavului ┼či diagnosticul, printeaz─â apoi re┼úeta ┼či i-o d─â pacientului.

Medicii vor avea la dispozi┼úie, datorit─â programului informatizat bine pus la punct, tipare prestabilite cu re┼úete ┼či baze de date cu medicamente.

Practic, prescrierea va fi asistată, iar medicii vor putea selecta recomandările în funcţie de diagnostic.

Unul dintre avantajele acestui sistem este că reţetele nu vor putea fi prescrise dacă în baza de date apare un medicament care este contraindicat afecţiunii pacientului.

Se elimin─â, deci, prescrierea unor doze mai mari de tratament sau asocieri nepotrivite ┼či toxice pentru pacient.

Dup─â ce este completat─â re┼úeta, pacientul merge la farmacie ┼či ├«┼či procur─â medicamentele recomandate.

Un alt avantaj pentru pacient este c─â prescrip┼úia de medicamente va putea fi fragmentat─â, adic─â dac─â la o farmacie nu g─âse┼čte toate medicamentele, ┼či le poate procura de la o alt─â farmacie.

Cardul de s─ân─âtate, din august

├Än acela┼či program cu re┼úeta electronic─â intr─â ┼či cardul na┼úional de s─ân─âtate.

Fiecare asigurat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va primi începând cu 1 august un astfel de card, contra cost.

Documentul va include pe cip date referitoare la bolile cu risc vital, grupa sangvin─â ┼či Rh-ul, precum ┼či statusul asiguratului, respectiv dac─â e s─ân─âtos sau bolnav cronic.

Cu ajutorul unui soft special, orice medic se va putea conecta la baza de date care îi oferă informaţii despre fiecare pacient din lista sa.

INFO: Preţul unui card de sănătate va fi puţin peste doi euro.