Remedii naturale pentru durerile în gât

1 2 jpg jpeg

Muşeţelul reduce inflamaţiile Ceaiul de muşeţel se recomandă în iritaţiile tractului respirator. Datorită proprietăţilor antiseptice, calmează durerile şi reduce inflamaţiile. În caz de roşu în gât, se face gargară cu ceai de muşeţel. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de flori la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în răceli, fiind un calmant natural pentru inflamaţiile gâtului, sinuzită, răguşeală, febră, nas înfundat. Datorită proprietăţilor sale antitusive, antiinflamatoare şi antivirale, ghimbirul este eficient în prevenirea inflamaţiilor sistemului respirator şi ajută la întărirea imunităţii. Decoctul se prepară din 10 g de rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2-3 căni de ceai fierbinte pe zi.

E cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiseptice. Conţine alicină, un compus care neutralizează bacteriile. Un căţel de usturoi la fiecare masă, timp de 3 zile, te poate scăpa de tuse şi gât umflat. Mamele care alăptează nu trebuie să mănânce usturoi, pentru că gustul se transmite în laptele matern.

Citeşte mai multe pe această temă AICI