Remedii care te scapă de insomnie şi depresie

2 jpg jpeg

Unul din leacurile care te scapă de insomnie este ceaiul sau decoctul de salvie. Decoctul se prepară astfel: pune 3-4 liguri de salvie mărunţită în jumătate de litru de apă 8-10 ore, după care filtrează amestecul. Lichidul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se mai fierbe 5 minute în jumătate de litru de apă. Amesteci cele 2 extracte şi foloseşti preparatul intern (1-2 căni pe zi). Specialiştii spun că episooadele de insomnie au loc aproximativ cu cinci săptămâni înainte de a se instala depresia. De aceea este foarte important să rezolvi problema cu lipsa somnului. Dacă, totuşi, suferi de depresie, poţi apela la ceaiurile de ghimbir şi de sunătoare.

Datorită proprietăţilor sale puternice antidepresive, ghimbirul este una dintre cele mai populare plante indicată în tratamentul depresiei. Pune 2 linguri de ghimbir mărunţit la o cană de apă clocotită. Lasă amestecul să fiarbă 5 minute, filtrează şi bea infuzia pe parcursul zilei.

Tot pentru depresie poţi încerca decoctul cu ghimbir. Pune 2 linguri de ghimbir mărunţit în 2 litri de apă. Lasă amestecul la macerat, peste noapte. Apoi, fierbe 15 minute, după care filtrează şi bea decoctul, rece, îndulcit cu miere.