Reguli simple pentru un abdomen plat

1 2 jpg jpeg

Când mănânci repede, fără să mesteci suficient sau când mănânci unele tipuri de alimente se formează gaze în exces în tubul digestiv şi nu prea ai cum să eviţi balonarea. Însă, dacă respecţi o serie de reguli simple, poţi ajunge rapid să ai un abdomen plat.

Iată ce alimente trebuie să eviţi

Cu toţii considerăm că lactatele, în special cele degresate, sunt alimente sănătoase, însă, de cele mai multe ori, ele favorizează apariţia disconfortului abdominal şi a balonării.

"Consumarea frecventă şi în cantităţi mari a lactatelor este indicată pentru copii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, enzima ce ajută la digestia lactozei devine tot mai leneşă, activitatea ei diminuându-se. Aşa se ajunge la balonare, pentru că lactoza rămâne nedigerată. De asemenea, fasolea, varza şi sucul de mere sunt şi ele pe lista alimentelor ce favorizează această neplăcere", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Stresul, duşman de temut

Este unul dintre principalii inamici ai sănătăţii noastre, iar printre prejudiciile pe care le aduce organismului se numără şi balonarea.

Citeşte mai multe AICI!