Reacţia oficială a Astra Zeneca legată de siguranţa vaccinului anti-COVID-19

1 shutterstock 1825972025 jpg jpeg

După ce anumite loturi de vaccin Astra Zeneca au fost suspendate în mai multe ţări din Europa, compania farmaceutică a venit cu precizări legate de siguranţa serului anti-COVID-19.

Compania Astra Zeneca a emis un comunicat oficial prin care reconfirmă siguranţa vaccinului anti-COVID-19, informează Mediafax.

Astra Zeneca a anunţat că analiza datelor disponibile legate de siguranţa vaccinului la 17 milioane de persoane vaccinate din Uniunea Europeană şi din Marea Britanie nu a semnalat riscuri crescute de embolie pulmonară, de tromboză venoasă profundă sau trombocitopenie.

Compania oferă reasigurări cu privire la siguranţa vaccinului COVID-19 pe baza dovezilor ştiinţifice.

Potrivit statisticilor prezentate de Astra Zeneca, în Uniunea Europeană şi în Marea Britanie au existat 15 evenimente de tromboză venoasă profundă şi 22 de embolie pulmonară la persoanele care au fost vaccinate. Specialiştii companiei susţin că este vorba despre un număr mult mai mic decât cel aşteptat să se întâmple în mod natural la populaţia generală de această dimensiune. În cadrul studiilor clinice, numărul evenimentelor trombotice a fost mic şi nu au existat dovezi legate de riscul de creştere a sângerării la peste 60.000 de participanţi la cercetări.

De asemenea, compania Astra Zeneca mai susţine şi că nu există probleme legate de calitatea vaccinului la niciun lot folosit în Europa sau în restul lumii.