Reacţia oficială a Astra Zeneca legată de siguranţa vaccinului anti-COVID-19

1 shutterstock 1825972025 jpg jpeg

După ce anumite loturi de vaccin Astra Zeneca au fost suspendate în mai multe ţări din Europa, compania farmaceutică a venit cu precizări legate de siguranţa serului anti-COVID-19.

Compania Astra Zeneca a emis un comunicat oficial prin care reconfirmă siguranţa vaccinului anti-COVID-19, informează Mediafax.

Astra Zeneca a anun┼úat c─â analiza datelor disponibile legate de siguran┼úa vaccinului la 17 milioane de persoane vaccinate din Uniunea European─â ┼či din Marea Britanie nu a semnalat riscuri crescute de embolie pulmonar─â, de tromboz─â venoas─â profund─â sau trombocitopenie.

Compania ofer─â reasigur─âri cu privire la siguran┼úa vaccinului COVID-19 pe baza dovezilor ┼čtiin┼úifice.

Potrivit statisticilor prezentate de Astra Zeneca, ├«n Uniunea European─â ┼či ├«n Marea Britanie au existat 15 evenimente de tromboz─â venoas─â profund─â ┼či 22 de embolie pulmonar─â la persoanele care au fost vaccinate. Speciali┼čtii companiei sus┼úin c─â este vorba despre un num─âr mult mai mic dec├ót cel a┼čteptat s─â se ├«nt├ómple ├«n mod natural la popula┼úia general─â de aceast─â dimensiune. ├Än cadrul studiilor clinice, num─ârul evenimentelor trombotice a fost mic ┼či nu au existat dovezi legate de riscul de cre┼čtere a s├ónger─ârii la peste 60.000 de participan┼úi la cercet─âri.

De asemenea, compania Astra Zeneca mai sus┼úine ┼či c─â nu exist─â probleme legate de calitatea vaccinului la niciun lot folosit ├«n Europa sau ├«n restul lumii.