Radioterapie gratuita pentru pacientii neoplazici

1 2 jpg jpeg

Casa Na┼úional─â de Asigur─âri de S─ân─âtate a alocat spitalului fondurile necesare pentru decontarea integral─â a serviciilor medicale de radioterapie, prin Programul Na┼úional de Oncologie ÔÇô Subprogramul de Radioterapie, realizat ├«n regim de spitalizare de zi. Pacien┼úii pot urma ┼čedin┼úe gratuite de radioterapie cu tehnici avansate de iradiere de tip VMAT, IMRT, dar ┼či de radioterapie conven┼úional─â 3D, ├«n func┼úie de indica┼úia medical─â primit─â.

Radioterapia este aplicat─â ├«n prezent la peste 50% din totalitatea bolnavilor de cancer, ca tratament curativ, independent sau ├«n asociere cu interven┼úiile chirurgicale ┼či tratamentele oncologice sistemice, ├«n func┼úie de localizarea forma┼úiunii tumorale ┼či stadiul bolii. ├Än Rom├ónia, mai mult de jum─âtate din pacien┼úii pentru care tratamentul radioterapeutic este de o importan┼ú─â critic─â nu beneficiaz─â ├«n timp util de acesta, din cauza deficitului de aparatur─â ┼či de medici de specialitate.

ÔÇťCapacitatea de radioterapie la nivel na┼úional ├«n momentul de fa┼ú─â este insuficient─â, iar clinicile care ofer─â servicii decontate au deja liste de a┼čteptare de c├óteva luni. Prin decontarea ┼čedin┼úelor de radioterapie ├«n cadrul centrului nostru, sper─âm s─â venim ├«n sprijinul c├ót mai multor pacien┼úi care au nevoie de acest tratament ├«n cel mai scurt timp. La Centrul Oncologic Sanador, pacien┼úii beneficiaz─â de o gam─â complex─â de investiga┼úii ┼či tratamente oncologice, acordate de medici de un ├«nalt nivel profesional, ├«ntr-un spital construit dup─â ultimele standarde interna┼úionale ├«n domeniuÔÇť, a declarat dr. Laurentiu Bujor, Director Medical, Centrul Oncologic Sanador.

Centrul Oncologic Sandor este dotat cu ultimul tip de tehnologie de iradiere ÔÇô 2 acceleratoare liniare TrueBeam ┼či TrueBeam STX High Definition, produse de Varian, lider mondial ├«n domeniu. Ambele echipamente ofer─â pacien┼úilor un tratament rapid de radioterapie, cu precizie ridicat─â ┼či doze sc─âzute de radia┼úii asupra ┼úesuturilor s─ân─âtoase, reduc├ónd la minimum efectele secundare. ├Än plus, departamentul este dotat cu computer tomograf 4D Philips Big Bore, care va permite s─â realizeze radioterapie cu func┼úie de sistem de ÔÇťgating respiratorÔÇŁ pentru stereotaxie pulmonar─â, tumori ale glandei mamare, pulmonare etc. Aceast─â tehnic─â este ├«n curs de implementare ├«n urm─âtoarea perioad─â.

Centrul asigur─â pacien┼úilor o gam─â complex─â de servicii moderne ┼či integrate de diagnostic, tratament al cancerului ┼či urm─ârire post-terapeutic─â, pornind de la ambulator integrat, spitalizare de zi ┼či continu─â, oncologie medical─â, radioterapie, brahiterapie, medicin─â nuclear─â, SPECT CT ┼či terapie izotopic─â, PET CT (├«n cur├ónd) ├«mpreun─â cu cele mai performante echipamente ┼či tehnologii medicale, aplicate de medici cu o bogat─â experien┼ú─â ├«n domeniu. Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic dispune de bloc operator la standarde interna┼úionale (fiecare sal─â de opera┼úie este dotat─â cu plafon cu flux laminar, av├ónd grad de asepsie 3-4, asigur├ónd protec┼úie total─â ├«mpotriva infec┼úiilor intraspitalice┼čti), anestezie ┼či terapie intensiv─â, compartiment de primiri urgen┼úe (24/24H) cu 18 linii de gard─â ┼či flot─â proprie de ambulan┼úe.

Fiecare caz medical este analizat individual, de către o Comisie Oncologică Multidisciplinară (Tumor Board) alcătuită din medici cu experienţă, din diferite arii medicale de interes (radioterapie, chirurgie oncologică, neurochirurgie, imagistică, anatomie patologică, nutriţie etc.), cu scopul de a oferi pacienţilor soluţii medicale personalizate, care să le asigure cel mai bun rezultat posibil.