PRUNELE, medicamentele naturii. 4 MOTIVE pentru care să le consumi

2 jpg jpeg

Prunele sunt bogate în provitamina A, dar şi în vitamina C. Ele conţin apă (80%), zaharuri, acizi organici, protide, mucilagii, celuloză, vitamine (A, B1, B2, C), sodiu, potasiu, calciu, fier şi mangan. Potasiul din prune contribuie la normalizarea activităţii celulelor sistemului nervos. De asemenea, aceste fructe scad febra, combat constipaţia, ajută la eliminarea toxinelor şi decongestionează ficatul. Ideale în curele de slăbire.

Aceste fructe se consumă cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Cine mănâncă dimineaţa opt prune îşi reglează tranzitul intestinal. În obezitate, hipertensiune şi reumatism se pot face cure de trei zile doar cu prune. Aceste fructe ajută şi la tratarea intoxicaţiilor alimentare, colicilor biliare şi a hemoroizilor. De asemenea, este de menţionat faptul că sunt slabe caloric, fiind ideale în curele de slăbire.

Citeşte mai multe AICI