Prof. dr. Adrian Streinu Cercel ne spune care este cel mai eficient tratament împotriva febrei

1 streinu cercel 32432500 jpg jpeg

Managerul Institutului de Boli Infecţiose Matei Balş din Capitală a spus că cel mai bun tratament pentru febră este împachetarea cu un prosopul ud. Adrian Streinu Cercel a explicat şi ca sunt pacienţii expuşi infecţiei cu COVID-19.

"Cei mai expuşi sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer şi cu afecţiuni ale sistemului nervos central. Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu un prosop ud, face mai mult decât orice paracetamol sau nurofen. Ţineţi legătura prin telefon cu medicul de familie care vă va spune cum să acţionaţi", a precizat Adrian Streinu-Cercel despre cei mai expuşi contaminării cu coronavirus sunt cei cu boli cronice.

Medicul a oferit şi alte sfaturi importante românilor aflaţi la izolare.

"Cumpărăturile trebuie duse celor aflaţi în izolare până în faţa uşii. Nu trebuie interacţionat cu ei prin deschiderea usii, nu trebuie pupaţi sau îmbrăţişati. Daca stau la ţară, alimentele trebuie duse până la poartă. Nu se intră în curte. Virusul se transmite prin contact direct. Mâna contaminata e cea care muta virusul dintr-o parte în alta. Alimentele trebuie puse în două pungi: una la exterior şi o altă pungă cu alimentele. Punga de la exterior contaminată o rulam şi rămţne cea curată la uşă. Telefonul este principalul mijloc de transmitere a virusului. Trebuie dezinfectat o dată la două ore", a spus Adrian Streinu Cercel la România TV.