Produsele de tip junk food distrug creierul
Mai precis se distrug celulele care controlează greutatea corporală, iar acest lucru duce la formarea unui cerc vicios în jurul obezităţii.
Cercetătorii au supus cobaii la un experiment, administrându-le un meniu bogat în grăsimi.
După trei zile, aceştia au observat că aportul de calorii la cobai se dublase.
Mai îngrijorător, la nivelul hipotalamusului se produsese o inflamaţie, chiar în zona cu neuronii care ţin greutatea sub control.
Cercetătorii au mai descoperit că, deşi se „stinge“ în câteva zile, inflamaţia reapare după aproximativ patru săptămâni.
Coordonatorul studiului, omul de ştiinţă Joshua Thaler, de la Centrul de Excelenţă al Diabetului şi Obezităţii de la Universitatea din Washington, a spus că a detectat şi glioze, cicatrici ale leziunilor produse în creier.
„Glioza este echivalentul vindecării rănilor produse în creier şi, de obicei, este văzută în condiţiile în care există daune neuronale, cum ar fi scleroza multiplă şi accidentul vascular cerebral“, a spus Joshua Thaler.
Cercetătorii spun că aceste leziuni neuronale pot contribui la creşterea în greutate.