Probioticele pot reduce riscul de alergii la copii

1 2 jpg jpeg

Potrivit studiilor efectuate de oamenii de ştiinţă de la Spitalul de Copii din Pittsburgh, SUA, doctorii nu sunt obişnuiţi să recomande gravidelor probiotice, prin urmare ar fi benefic ca acestea să intre cât mai curând în prescripţiile medicale pentru femeile însărcinate.

Doctorul Erick Forno a declarat următorul lucru referitor la cel mai nou studiu în domeniu: „Bazându-ne pe descoperirile noastre, probioticele au un efect protector crescut împotriva alergiilor, dar nu arată acelaşi efect şi în privinţa astmului la copii. Sunt necesare experimente ulterioare, din care să fie identificate noi proprietăţi pentru sănătate, urmând ca apoi să fie făcute publice aceste descoperiri“.

Studiile legate de bacteriile care se găsesc în tractul intestinal şi cel digestiv au scos la iveală beneficiile date de acestea sistemului imunitar.

Administrarea de produse cu probiotice, cum sunt iaurturile şi drojdia de bere, care au un rol important în echilibrul bacteriilor bune din intestine, ar putea ajuta la întărirea sistemului imunitar. Pentru că un sistem imunitar puternic luptă mai bine cu alergenii, explică cercetătorii americani.

Din experimente, aceştia au descoperit că bebeluşii nenăscuţi, care au fost expuşi la probiotice şi au primit suplimente nutritive după ce au fost născuţi, au fost mai feriţi de riscul de a suferi alergii cu până la 12%.

De precizat că riscul nu a fost redus dacă bebeluşilor li s-au administrat probiotice doar după naştere, nu şi în timpul celor nouă luni de sarcină.