Primul call-center în care foştii pacienţi devin mentorii pacienţilor care luptă cu obezitatea

1 shutterstock 180536102 jpg jpeg

Ponderas Academic Hospital, parte a reţelei de sănătate Regina Maria, a lansat anul acesa tprimul şi singurul call-center din România ce oferă suport persoanelor care luptă cu kilogramele în plus. Sub mesajul ”Nu eşti singur în lupta cu obezitatea”, programul a înrolat pacienţi operaţi în Centrul de Excelenţă în Chirurgia Obezităţii din cadrul spitalului, aceştia devenind astfel mentori pentru cei care suferă de de obezitate şi alte afecţiuni asociate.

“Lupta cu obezitatea a devenit din ce în ce mai dificilă, mai ales în această perioadă în care pacienţii sunt mai vulnerabili în faţa unei infecţii virale din cauza afecţiunilor asociate. Ne-am gândit cum să fim alături de aceştia şi prin prizma experienţei altor pacienţi, aşa că am lansat un program coerent care să le ofere informaţii complete, chiar de către aceia care au traversat întocmai aceeaşi suferinţăşi au trecut prin experienţa unei intervenţii bariatrice. Sunt recunoscător că avem alături de noi foşti pacienţi ai PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, care să ghidezeşi alţi pacienţi să facă o schimbare către o viaţă mai sănătoasă. Cu aceeaşi recunoştinţă spun că am alături, în fiecare zi, o ehipă medicală cu foarte multă experienţă, pregătită să îi ajute mereu pe cei care se luptă cu obezitatea şi bolile asociate acesteia”, a declarat Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu, Director Medical PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL şi Chirurg de excelenţă în Chirurgie Metabolică şi Bariatrică.

Majoritatea persoanelor care se confruntă cu obezitateaşi pentru care chirurgia obezităţii ar putea fi o soluţie, amână intervenţia bariatrică, de cele mai multe ori din cauza unor blocaje emoţionale care îi împiedică să vadă beneficiile post-operatorii. Cu aceleaşi insecurităţi s-au confruntat şi ambasadorii înrolaţi voluntar în call-center.Foşti pacienţi ai spitalului PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, aceştia au ales să le dezvăluie persoanelor care iau în calcul această intervenţie pentru a se vindeca de obezitate şi afecţiunile asociate, cum au luat decizia de a se opera, ce a însemnat recuperarea pentru ei, care sunt beneficiile operaţiei sau cum s-a schimbat viaţa lor.

“Adesea, persoanele care se confruntă cu obezitatea simt că au pierdut lupta cu propriul corp. Am simţit asta chiar şi eu, e un sentiment firesc după o viaţă de diete, îngrăşat la loc, înfometare şi senzaţia că propriul organism lucrează împotriva ta. Însă în momentul în care îţi dai seama că te iubeşti şi îţi doreşti mai mult pentru tine, alegi drumul spre o viaţă mai sănătoasă. De când am vorbit pentru prima oară public despre operaţie, foarte mulţi oameni îmi cer să le povestesc traseul meu ca pacient bariatric, ce m-a motivat să mă operez şi cum mi-am ales doctorul, dar mai ales cum am reuşit să depăşesc barierelei psihice cu care mă confruntam înainte. Sunt mândră să fiu parte a iniţiativei PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL de a crea un canal de comunicare între actualii şi viitori pacienţi bariatrici, unde cei din urmă pot discuta cu persoane care le înţeleg perfect fricile, pentru că nu demult au fost în locul lor. Şi, desigur, mă bucur să fiu parte din acest demers care va oferi cât mai multor oameni viaţa şi sănătatea pe care le merită cu adevărat”, spune Navi Ivan, cântăreaţă şi fostă pacientă PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.

Centrului de Excelenţă în Chirugia Obezităţii din cadrul PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL i-au trecut pragul aproape 10.000 de pacienţi care au primit, pas cu pas, tot sprijinul de care aveau nevoie în lupta cu kilogramele în plus. Centrul are o echipă medicală multidisciplinară cu o vastă experienţă în tratarea obezităţii şi afecţiunilor asociate, prin intermediul chirurgiei bariatrice si metabolice. Astfel, pacienţii care aleg această intervenţie au alături medici chirurgi, nutriţionişti, gastroenterologi, imagişti, psihologi şi anestezişti. Fiecare pacient este apoi atent monitorizat pentru o perioadă nedeterminată de timp, astfel încât rezultatele să fie benefice şi să ajungă la obiectivul propus.

Pentru a discuta cu unul dintre ambasadoriiprogramului, persoanele interesate pot programa o discuţie telefonică accesând Bariatrie.ro/ambasadoribariatrici sau prin apel la *8700, de luni până vineri, între orele 11:00 şi 21:00.

Centrul de Excelenţă în Chirurgie Metabolică şi Bariatrică din cadrul PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL este singurul din Europa de Est şi beneficiază de dublă acreditare şi recunoaştere internaţională: europeană şi americană. Certificările au fost acordate pe baza mai multor criterii: expertiza personalului medical, numărul de cazuri tratate, istoricul pacienţilor şi dotările spitalului ce asigură circuite dedicate pacientului bariatric pentru investigaţii, tratament şi urmărire. Peste 80% dintre pacienţii trataţi cu succes de obezitate, s-au prezentat şi cu afecţiuni asociate, pecum diabetul zaharat de tip 2, care s-au ameliorat până la vindecarea operaţiei.