Prima tabără de luptă din România împotriva cancerului

1 2 jpg jpeg

Este vorba despre o premieră în România: Clinica va oferi îngrijire post-tratament bolnavilor de cancer în stadii incipiente. În cadrul ei, pacienţii vor putea beneficia de servicii medicale de psihoterapie, kinetoterapie, dietoterapie şi vor învăţa cum să controleze boala şi să aibă un stil de viaţă corect. Mai mult, în cadrul clinicii va funcţiona şi un centru de cercetare a cancerului. „Ne dorim să-i ajutăm pe români să găsească în ei puterea şi căile de a lupta, hotărârea de a trăi, de a se întoarce din pat înapoi la birou şi la viaţa lor normală“, a declarat Dr. Pavel Chirilă, director executiv al Fundaţiei „Sfânta Irina“. „Le vom pune la dispoziţie cei mai buni specialişti şi îngrijire dedicată, la nivelul celor din Occident, aşa cum li se cuvine fiecăruia dintre ei, şi totul aici, la noi, în România“, a adăugat acesta. Locaţia aleasă pentru ridicarea Clinicii Nera este Valea Nerei, din Judeţul Caraş Severin. Un loc prielnic organismului uman, unde poluarea şi factorii cancerigeni să nu aibă un impact atât de mare ca în oraşele aglomerate.

Lucrările se vor încheia în 2013

Construcţia este planificată să înceapă în luna martie a anului viitor, 2012, şi va fi finalizată în luna august, 2013.

Centrul de recuperare oncologică va dispune de 42 de paturi, iar bolnavii de cancer vor fi cazaţi în saloane de câte un pat, pe o perioadă de 14 zile, cât va dura cura de tratament.

Doctorul Corneliu Mateescu, de la Institutul Clinic Fundeni, care luptă împotriva cancerului de 45 de ani, spune că sintagma „am învins cancerul!“ există şi că avem cunoştinţe şi tehnologie performantă pentru a-l combate. Mai ales dacă se află în stadii incipiente. Clinica de Recuperare Oncologică este un nou pas înainte spre victorie.

Fundaţia „Sfânta Irina“ a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană în valoare de 70% din totalul costurilor acestui proiect, care se ridică la aproximativ 4,5 milioane de lei.

Prin campanii şi donaţii, Fundaţia „Sfânta Irina“ are încrederea că va completa suma necesară pentru începerea lucrărilor. Poţi ajuta şi tu la strângerea milionului de euro de care mai este nevoie pentru punerea primei cărămizi la temelia primului Centru de Recuperare Oncologică din România.

Poţi dona 2 euro trimiţând un SMS la numărul de telefon 890. Numărul este valabil în reţelele Cosmote, Vodafone şi Orange până la 31 decembrie 2011.

Medicul Pavel Chirilă estimează că o cură de tratament în cadrul Clinicii Nera se va ridica la suma de 1.500 de euro, din care peste jumătate din costuri vor fi acoperite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

, a mai spus directorul executiv al Fundaţiei „Sfânta Irina“.