Prea mult sport poate duce la probleme de sănătate

2 jpg jpeg

Experţii în fitness spun că excesul de sport nu numai că nu aduce mai multe beneficii corpului, dar poate chiar să-i dăuneze.

„Exerciţiile fizice sunt asemenea medicamentelor. Dacă nu consumi o cantitate suficientă, nu te bucuri de beneficii. Pe de altă parte, dacă le consumi în exces vei avea probleme mari“, este de părere Geralyn Coopersmith, directorul Institutului de Fitness ,,Equinox".

Specialistul în mişcare avertizează asupra leziunilor care pot apărea în urma exerciţiilor fizice intense, printre cele mai comune sunt atelele la fluierul piciorului şi pintenii la călcâi.

Pintenii osoşi apar sub forma unor proeminenţe osoase la nivelul călcâiului, din cauza tensiunii exercitate asupra ligamentelor. „În unele zile activitatea fizică trebuie să fie mai intensă, în alte zile exerciţiile trebui să fie mai uşoare. Mişcarea fizică poate acţiona ca un factor stresant asupra corpului“, explică Geralyn. Mai mult, printre simptomele cele mai frecvente care apar în urma suprasolicitării corpului se numără durerile constante de cap, insomniile şi durerile musculare severe.