Poţi concepe un copil, chiar dacă ai diabet

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă aduc argumente încurajatoare femeilor care plănuiesc să aibă copii, deşi suferă de diabet.

Dacă adopţi o dietă echilibrată, iei suplimente de vitamine precum este acidul folic şi faci mişcare regulat, spun experţii în domeniu, îţi poţi împlini visul, care până acum ţi s-a părut, poate, cea mai grea provocare a vieţii.

Lucrurile sunt mai simple decât te aşteptai. Cel puţin aşa susţin studiile cu rezultate concrete.

Include în meniul tău scorţişoara şi ceaiul verde.

Scorţişoara ţine sub control sensibilitatea la insulină şi reduce nivelul de glucoză din sânge. Dacă iei în fiecare zi câte o jumătate de linguriţă de scorţişoară, ca adaos la diferite băuturi ori deserturi, poţi beneficia de o îmbunătăţire a sensibilităţii la insulină.

Mai mult decât atât, scorţişoara te ajută să-ţi păstrezi în limite normale greutatea corporală şi acţionează ca un scut împotriva bolilor de inimă.

Încearcă timp de o lună să consumi aproximativ 1 gram din acest praf roşiatic şi vei constata la analize o scădere a nivelului de zahăr din sânge.

Ceaiul verde. Spre deosebire de alte frunze din care se pot face decocturi şi infuzii, cele de ceai verde sunt nefermentate şi au un conţinut ridicat de polifenoli. Aceştia sunt antioxidanţi puternici, hipoglicemici, care ţin sub control eliberarea zahărului din sânge şi ajută corpul să utilizeze insulina mai bine.