Poluarea poate provoca apariţia diabetului

1 2 jpg jpeg

La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Societatea Daneză de Cancer, după ce au încheiat un studiu complex în acest domeniu.

Experţii au descoperit că persoanele care trăiesc în zone cu trafic intens sunt afectate de nivelul ridicat de dioxid de azot, acel poluant care provine de la emisiile gazelor de eşapament.

4% este procentul care reprezintă riscul de a dezvolta diabet de către populaţia din oraşele mari, comparativ cu oamenii care locuiesc în zone mai ferite de traficul urban.

Tot în urma acestui experiment, s-a constat că oamenii sănătoşi sunt mai expuşi pericolului de a face diabet. 10% este procentul de risc pentru persoanele active şi 12% pentru nefumători.

Acesta este primul studiu de până acum care sugerează că oamenii sănătoşi sunt mai vulnerabili la efectele adverse ale aerului poluat.

La experiment au participat 52.000 de persoane. După ce au monitorizat timp de un deceniu starea lor de sănătate, cercetării au descoperit că aproximativ 3.000 (5.5%) de oameni cu vârste între 50 şi 65 de ani s-au îmbolnăvit de diabet.