Planul săptămânal de eliminare a zahărului din alimentaţie

1 2 jpg jpeg

Renunţarea la zahăr te ajută să slăbeşti fără absolut nici un efort, te ajută să te simţi minunat şi, mai mult decât atât, să te simţi cu mulţi ani mai tânără. Mai ales dacă te gândeşti că nu există absolut nici un beneficiu de pe urma consumului de zahăr. Uită-te la programul nostru şi încearcă să te ţii de el. Noi credem că poţi!

Luni

Renunţă la negrese, la îngheţată, la iaurtul îngheţat, evită să mănânci dulciuri de la colegii de job şi spune adio tortului aniversar, fie al colegilor, fie al tău. Nici măcar bucăţica aia mică de afine, pe care scrie că e foarte nutrtitivă n-ai voie s-o mănânci. E un aport de zahăr inutil. Dacă eşti înainte de ciclu sau în premenopauză, dezechilibrul dintre progesteron şi estrogen declanşează nişte pofte de dulce pe care suntem convinşi că le cunoşti. Deficitul de zahăr reduce drastic nivelul serotoninei, al dopaminei şi al norepinefrinei, ceea ce duce la dureri de cap, insomnie, oboseală, depresie. Încearcă să echilibrezi asta prin aprot de tofu şi alte produse de soia, care-ţi aduc mai mult estrogen în corp. Dacă nici asta nu-ţi taie pofta de dulce, încearcă cu o portocală, o mână de afine sau două bucăţele de ciocolată neagră.

Marţi

Nu adăuga zahăr la nimic. Nici măcar îndulcitor. Corpul tău desface aceste pacheţele de fals zahăr mai repede decât ajunge viral pe net un videoclip cu pisicuţe. Asta te face să vrei şi mai mult. Prima oară când mai ai poftă de dulce, mai întâi admite-o faţă de tine însăţi şi apoi spune-ţi că n-ai voie. Nu ai voie nici siropuri aromate, nici nimic. Ţine minte că îndulcitorii artificiali sunt mai periculoşi decât zahărul în sine! În schimb, uite ce poţi face ca să mai adaugi puţin dulce în dieta ta: adaugă extract de vanilie, nucă de cocos pe grill sau ceapă caramelizată. Creează contrast adăugând sare şi o să vezi ce gust bun obţii!

Citeşte mai multe pe această temă AICI