Plantele medicinale, un tabiet util pentru stomacul sensibil (P)

1 2 jpg jpeg

De ce să suferi în tăcere, aşteptând ca mâncarea să se digere lent, când poţi să-i oferi un ajutor stomacului? Natura îţi oferă toate soluţiile de care ai nevoie.

Apel la natură

Există mai multe remedii naturale pentru afecţiunile sistemului digestiv. Dacă ar fi să facem clasamentul plantelor benefice pentru stomac, atunci podiumul va fi ocupat de ghimbir, roiniţă şi muşeţel.

Ghimbirul este recomandat mai ales în cazurile de metabolism lent, deoarece stimulează digestia şi înlătură senzaţia de balonare. Rizomul plantei a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a combate durerile de stomac. În plus, ghimbirul se dovedeşte a fi util şi în ameliorarea stărilor de greaţă.

Cu un efect calmant asupra întregului organism, roiniţa este de asemenea cunoscută pentru beneficiile terapeutice la nivelul sistemului digestiv. Se foloseşte adesea pentru reglarea digestiei. Roiniţa ajută la ameliorarea durerilor de stomac şi poate înlătura balonarea şi senzaţia de stomac greu, atunci când este consumată după o masă copioasă.

La fel ca roiniţa, muşeţelul calmează arsurile şi durerile de stomac, fiind folosit în acest sens din vremuri imemoriale. Efectul terapeutic al plantei medicinale trece dincolo de ameliorarea suferinţelor cauzate de problemele digestive. Mai mult decât un antiinflamator natural, te poate scăpa de balonare.

Unde le găsim pe toate

Dacă şi tu ai fost înzestrată de la natură cu un stomac sensibil, atunci ghimbirul, roiniţa şi muşeţelul îţi pot fi de folos. Îţi recomandăm Digestil, suplimentul alimentar realizat de compania belgiană Tilman, care conţine extracte din ghimbir, roiniţă şi muşeţel în proporţii optime. Este util mai ales în cazurile de balonare, digestie lentă şi pentru a scăpa de disconfortul abdominal la capătul unei mese copioase.

În afară de suplimentele alimentare pentru armonizarea digestiei, pe care nu strică să le ai tot timpul la îndemână, îţi recomandăm şi alte tabieturi utile în timpul mesei, cum ar fi să mănânci încet şi să mesteci cât mai bine alimentele, pentru a nu pune şi mai multă presiune pe stomac.

Intră pe www.tilman.ro pentru afla mai multe despre Digestil şi beneficiile plantelor medicinale.

Sănătate bazată pe plante!