Plante care te scapă de tuse

2 jpg jpeg

Tusea este neplăcută şi se poate agrava dacă nu este tratată corespunzător. Tusea uscată trebuie calmată, iar tusea productivă, dimpotrivă, trebuie stimulată, pentru eliminarea secreţiilor aferente. Cele mai bune tratamente naturiste sunt infuziile sau decocturile, care se beau calde, nu fierbinţi, şi îndulcite cu miere.

Florile de tei au rol calmant

Ceaiul din flori de tei are o acţiune liniştitoare în tuse şi bronşite şi ajută la eliminarea secreţiilor bronhice. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de flori la 250 g de apă clocotită. Se beau 2 - 3 căni pe zi, îndulcite cu miere. Gargara din flori de tei e bună în caz de inflamaţii ale amigdalelor. Pentru gargară, se recomandă o infuzie obţinută din 4 linguri de flori la 200 g apă clocotită, la care se adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Scaiul vânăt, efect antiinflamator

Este un vechi remediu tradiţional românesc utilizat în tusea convulsivă. Are efect antiinflamator şi antiseptic, reduce senzaţia de disconfort resimţită în piept. Scaiul vânăt este şi un antispastic natural, calmând accesele de tuse. Ceaiul se prepară din 2 linguri plantă la o cană cu apă. Când apa fierbe, se adaugă planta şi se mai lasă 5 minute. Apoi se ia vasul de pe foc şi se acoperă. Se bea îndulcit cu miere sau zahăr, câte 1-2 căni pe zi în mai multe reprize.

Găseşti mai multe remedii naturiste pentru tuse AICI