Plante care scad tensiunea

1 2 jpg jpeg

Ce este hipertensiunea

Hipertensiunea este o boal─â cronic─â definit─â prin valori crescute ale presiunii arteriale. Practic, inima pompeaz─â s├óngele ├«ntr-un ritm mai accelerat dec├ót cel normal. Exist─â dou─â tipuri de hipertensiune : primar─â ┼či secundar─â. Cea primar─â afecteaz─â circa 90-95% din pacien┼úi ┼či nu are o cauz─â medical─â evident─â, ├«n timp ce hipertensiunea secundar─â este provocat─â de alte afec┼úiuni ┼či determin─â doar 5-10% din cazuri. Boala reprezint─â un factor de risc major, care poate cauza atacul de cord, insuficien┼úa cardiac─â, anevrisme ale arterelor (dilatarea unei artere sau a unui segment de arter─â) ┼či alte complica┼úii. Tratamentul medicamentos este deseori necesar, ├«ns─â pot ajuta ┼či anumite plante sau ingrediente naturale, pe care le folose┼čti doar cu acordul medicului.

Turmericul

Un binecunoscut condiment, turmericul ajut─â la ├«mbun─ât─â┼úirea func┼úiei cardiovasculare ┼či la men┼úinerea unui flux sangvin s─ân─âtos. Mai mult, c├ónd este consumat al─âturi de piper negru, scade valorile tensiunii arteriale ┼či ajut─â la relaxarea vaselor de s├ónge. Reduce nivelul colesterolului ┼či este recomandat pentru men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii inimii. Poate fi folosit sub form─â de pulbere, caz ├«n care e ad─âugat pur ┼či simplu ├«n m├óncare.

P─âducelul

P─âducelul ajut─â la sc─âderea ┼či stabilizarea tensiunii arteriale. Administrarea a 5 ml de tinctur─â de p─âducel, de patru ori pe zi, ├«mbun─ât─â┼úe┼čte irigarea cu s├ónge a inimii ┼či favorizeaz─â activitatea mu┼čchiului cardiac. Poate fi consumat ┼či sub form─â de ceai, care se prepar─â din 3-4 linguri┼úe de flori, sub form─â de infuzie. Asociat cu valeriana, ├«┼či poten┼úeaz─â efectul medicinal. Po┼úi face cure cu p─âducel care s─â dureze p├ón─â la 3 luni, ├«ns─â doar cu acordul unui specialist.

Gheara-diavolului

Aceast─â plant─â previne formarea cheagurilor de s├ónge care pot astupa arterele. Cura cu plant─â reduce nivelul de colesterol ┼či combate hipertensiunea. Se face o cur─â de 2 luni, timp ├«n care se iau c├óte 3 capsule de gheara-diavolului pe zi, ├«nainte de mas─â.

Afl─â ce alte plante combat hipertensiunea AICI