Planta care întăreşte imunitatea

1 2 jpg jpeg

Menţine sănătatea creierului

Rozmarinul stimulează sistemul nervos central, determină irigarea şi oxigenarea cerebrală, îmbunătăţind astfel memoria şi sporind capacitatea de concentrare. Este recomandat pentru prevenirea epuizării intelectuale, mai ales în perioada examenelor, pentru combaterea tulburărilor cognitive sau a demenţei. Toarnă o cană de apă fierbinte peste 2 linguriţe de rozmarin uscat şi lasă 5 minute la infuzat. Bea 2 căni în fiecare zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Elimină stresul

Deoarece reduce nivelul cortizolului, uleiul de rozmarin ajută la eliminarea stresului cronic, la îmbunătăţirea stării de spirit şi la prevenirea apariţiei tulburărilor de anxietate. Pune 3-4 picături de ulei esenţial la încheietura mâinii sau în lampa de aromaterapie şi fă zilnic inhalaţii, minimum 5 minute.

Reglează tensiunea arterială

Tinctura de rozmarin este recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune sau hipotensiune deoarece are capacitatea de a regla tensiunea arterială. O prepari din 10 grame de frunze uscate şi mărunţite, peste care adaugi 100 ml de alcool dulbul rafinat şi o laşi o săptămână la macerat. Ţine o cură de o lună în care iei zilnic câte 20-40 de picături de tinctură dizolvate într-un pahar cu apă.

Citeşte mai multe pe această temă AICI