Pesticidele favorizează apariţia sindromului ADHD

1 2 jpg jpeg

La acest studiu, realizat de cercet─âtori din Statele Unite ale Americii ┼či Canada, au participat 1.139 de copii cu v├órste cuprinse ├«ntre 8 ┼či 15 ani. Speciali┼čtii au descoperit c─â acei copii care au fost expu┼či unor concentra┼úii mari de pesticide de tip organofosfa┼úi prezentau de dou─â ori mai multe riscuri de a suferi de ADHD. Principala surs─â de expunere a copiilor la aceste substan┼úe o constituie alimenta┼úia.

Potrivit statisticilor, 3 p├ón─â la 7% dintre ┼čcolari pot suferi de ADHD, iar boala poate fi mo┼čtenit─â genetic. Mai mult de jum─âtate dintre adul┼úii care au ADHD vor avea copii cu ADHD, iar p├ón─â la 60% dintre copiii cu ADHD vor avea boala ┼či la maturitate.

Simptomele de baz─â ale bolii includ hiperactivitatea sau comportamentul impulsiv ┼či deficit de aten┼úie. ├Än cazul ├«n care nu este diagnosticat, ADHD poate avea consecin┼úe grave, printre care: lipsa de performan┼ú─â la ┼čcoal─â, depresie, dificult─â┼úi de rela┼úionare ┼či, mai t├órziu, dificult─â┼úi ├«n g─âsirea ┼či men┼úinerea unui loc de munc─â.