Peste 5000 de persoane din ţară au apelat Telefonul Vârstnicului

1 2 jpg jpeg

Statisticile arată că 47% dintre cei care au sunat la Telefonul Vârstnicului doreau diverse informaţii practice, 21% erau interesaţi de îngrijirea la domiciliu, iar 15% au apelat această linie telefonică în lipsa unui partener de discuţie sau pentru că aveau nevoie de sprijin emoţional.

Telefonul V├órstnicului (0800 460 001) poate fi apelat gratuit de luni p├ón─â vineri ├«n intervalul orar 08.00 - 20.00 ┼či s├ómb─âta ├«ntre 08:00 ┼či 16:00. Abuzurile sau situa┼úiile dificile ├«n care se afl─â persoanele ├«n v├órst─â pot fi semnalate tot la acest num─âr. Serviciul a fost desemnat cel mai bun proiect de Servicii de Asisten┼ú─â Social─â din Rom├ónia ┼či a ob┼úinut Premiul pentru Originalitate, la Gala Societ─â┼úii Civile.

Telefonul V├órstnicului este un proiect al Funda┼úiei Principesa Margareta a Rom├óniei, sprijinit de Funda┼úia Vodafone Rom├ónia prin programul ÔÇťConnecting for GoodÔÇŁ. Operatorii specializa┼úi ├«n asisten┼ú─â social─â ofer─â sprijin, informare ┼či consiliere social─â pentru persoanele ├«n etate, multe dintre ele afectate de singur─âtate, cu acces limitat la informa┼úii ┼či cu probleme medicale.