Personalul hotelier din România se poate testa gratuit pentru depistarea anticorpilor COVID-19

1 shutterstock 1715979328 jpg jpeg

În plin sezon al vacanţelor pe timp de pandemie, Sistemul Medical MedLife alături de Răzvan Pascu, antreprenor şi consultant de marketing în domeniul turistic şi hospitality, vin în sprijinul industriei hoteliere cu un program naţional de testare gratuită pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19, dedicat personaluluidin prima linie de interacţiune cu turiştii.

Demersul Testează-te! Află! Protejează! se desfăşoară la nivel naţional şi se adresează exclusivangajaţilor din industria hotelieră care au contact direct cu turiştii (recepţioner/ă, camerist/ă, ospătar/ ospătăriţă, lucrător spa hotel etc.). În cadrul programului, MedLife pune la dispoziţie mii de teste care detectează prezenţa anticorpilor specifici COVID-19 în organism, produşi ca răspuns la infecţia cu noul coronavirus.

„Încă de începutul pandemiei am căutat soluţii de a veni în sprijinul companiilor din România în era COVID şi de a le ajuta să îşi repornească activitatea, pe măsură ce acest lucru a fost posibil. Continuăm această iniţiativă, de data aceasta îndreptându-ne atenţia asupra uneia dintre cele mai afectate industrii, turismul. După mai bine de două luni de restricţii, am observat cu toţii nevoia românilor de a călători, majoritatea alegând destinaţii turistice autohtone. Aceste lucru nu poate decât să ne bucure, însă nu trebuie să neglijăm nevoia de protecţie şi siguranţă a angajaţilor din industria hotelieră, care, în ciuda contextului epidemiologic, intră zilnic în contact direct cu numeroase persoane. Prin acest demers, ne propunem să ajutăm atât angajaţii, cât şi angajatorii să îşi desfăşoare activitatea cu încredere şi responsabilitate, oferindu-le posibilitatea de a afla dacă personalul din prima linie a intrat în contact cu virusul”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife.

"Turismul este cea mai afectată industrie în urma acestei pandemii şi va continua să nu funcţioneze la capacitate maximă mult timp de-acum înainte. Mă onorează acest parteneriat cu liderul pieţei medicale private din România şi totodată, mă bucur că cei care lucrează în industria hotelieră au acum posibilitatea de se testa gratuit pentru depistarea anticorpilor COVID-19”, a adăugat Răzvan Pascu, consultant marketing în domeniul turistic şi partener al acestui demers.

Rezultatele testelor sunt confidenţiale

Testele serologice pentru depistarea anticorpilor IgGpresupun recoltarea unei probe de sânge, iar rezultatele sunt confidenţiale, putând fi accesate într-un interval de 24-72 ore pe site-ul www.medlife.ro, pe baza unui cod unic.

Un rezultat pozitiv confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activităţii la locul de muncă, testarea RT-PCR în vederea diagnosticării realizându-se doar la recomandarea medicului. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.

Testare gratuită în toate clinicile şi centrele de recoltare MedLife din ţară

Personalul din industria hotelieră se poate testa în toate clinicile MedLife din ţară, precum şi în cele 147 de puncte de recoltare de la nivel naţional. Lista tuturor centrelor este disponibilă aici.

Pentru a beneficia de gratuitate, angajaţii din linia întâi trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere, care să ateste că fac parte din grupul ţintă. Pentru mai multe informaţii şi pentru înscriere în program, angajaţii pot completa formularul aici.