Persoanele de 60 de ani, mai vulnerabile in faţa maladiei Alzheimer

1 2 jpg jpeg

Cel mai mare factor de risc pentru boala Alzheimer este înaintarea în vârstă. Până la vârsta de 85 de ani, probabilitatea de a dezvolta această temută tulburare neurologică este de aproximativ 50%.

„Am constatat că persoanele cu vârste cuprinse între 65 şi 70 de ani sau chiar mai tinere prezintă rate mai ridicate de declin cognitiv şi rate mai rapide de pierdere a ţesutului în regiuni ale creierului care sunt vulnerabile la apariţia timpurie a bolii. În plus, nivelurile de lichid cefalorahidian studiate cu ajutorul biomarkerilor indică o incidenţă mai mare a bolii în mai puţin timp la persoanele mai în vârstă”, afirmă autorul studiului, Dominic Olanda.

Cercetătorii de la Universitatea California au folosit date de imagistică şi de biomarker de la participanţii la studiu. Ei au examinat 723 de persoane cu vârste cuprinse între 65 şi 90 de ani, care au fost clasificate fie cu probleme cognitive normale, cu insuficienţă uşoară cognitivă (într-un stadiu intermediar între vârsta şi declinul cognitiv şi demenţa) sau care suferă de boala Alzheimer.