Pepenele roşu, mai bun decât apa

1 2 jpg jpeg

Procentul ridicat de apă din compoziţia pepenelui roşu, de exemplu, ne ajută să facem mai uşor faţă temperaturilor ridicate şi să evităm simptomele deshidratării: sete puternică, urmată de greţuri, dureri de cap şi ameţeală.

Pepenele suplineşte şi pierderile de săruri minerale eliminate prin transpiraţie. Potrivit specialiştilor, o felie de pepene ne hidratează mai bine decât un pahar cu apă, deoarece apa din miezul de pepene este asimilată lent în organism.

Încearcă şi pepene galben!

Şi dacă tot vorbim despre pepene, trebuie adus în discuţie şi cel galben. Specialiştii francezi ne sfătuiesc să mâncăm cât de mult putem în această perioadă, mai ales dacă avem o perioadă mai stresantă. Asta pentru că acest fruct are o enzimă care reduce efectele stresului.

Pentru a verifica efectul enzimei asupra oamenilor, cercetătorii au apelat la un grup de voluntari care manifestau semne vizibile de oboseală şi aveau simptome specifice stresului, precum dureri de cap şi stări de nervozitate. Astfel, o parte dintre voluntari au primit câte o capsulă care conţinea enzima respectivă, iar restul, un medicament placebo.

Pe parcursul celor şapte zile de studiu, în cazul voluntarilor care au primit enzime s-a observat o îmbunătăţire a capacităţii de concentrare, dispariţia stării de iritabilitate şi îmbunătăţirea problemelor de vedere.