Pedaleaz─â spre fapte bune!

1 2 jpg jpeg

Potrivit unor estimări neoficiale, în România sunt peste 30.000 de copii afectaţi de tulburarea de spectru autist, una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale copilăriei.

Asocia┼úia Help Autism sus┼úine peste 400 de copii diagnostica┼úi cu autism ┼či ofer─â peste 600 de ore de terapie zilnic. Pentru ┼čanse c├ót mai mari la recuperare, un copil diagnosticat cu tulburare de spectru autist are nevoie de 2 p├ón─â la 8 ore de terapie, ├«n fiecare zi.

Pentru a d─ârui ore de terapie copiilor care sufer─â de autism, ├«n cadrul campaniei ÔÇ×Pedal─âm spre fapte buneÔÇŁ, vino, ├«n preajma s─ârb─âtorilor, pe 17 ┼či pe 18 decembrie, ├«ntre orele 14.00 ┼či 20.00, la centrul comercial Sun Plaza ┼či pedaleaz─â al─âturi de vedete, bloggeri, persoane publice: Geanina Corondan, Bogdan Alexandrescu (Chef Dexter), Marius Chivu, S├ónziana Negru, Paul Georgescu (cel mai rapid rom├ón care a traversat Canalul M├ónecii f─âr─â costum de neopren). Fiecare se va urca pe o biciclet─â static─â ┼či va pedala timp de 30 de minute.

Lângă bicicleta statică va fi amenajată o urnă în care vizitatorii centrului comercial vor putea să doneze pentru recuperarea copiilor cu autism sau să dăruiască o oră de terapie, în valoare de 40 de lei, primind la schimb o decoraţiune pentru bradul de Crăciun.

G─âse┼čti mai multe detalii AICI

Info

Pe lângă activitatea susţinută în schimbarea statutului autismului în România, Asociaţia Help Autism:

- ofer─â servicii de terapie la domiciliu ┼či ├«n cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private - cu Direc┼úiile de Asisten┼ú─â Social─â ┼či Protec┼úia Copilului din Bucure┼čti, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, D├ómbovi┼úa,

- def─â┼čoar─â cursuri de formare ├«n terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri ┼či ┼čedin┼úe de consiliere pentru p─ârin┼úi

- este co-organizator al Conferin┼úei Interna┼úionale ABA , ┼čtiinta care st─â la baza terapiilor de recuperare ├«n autism.