Pe caniculă, beţi apă din sfert în sfert de oră

1 2 jpg jpeg

Putem evita riscurile pentru s─ân─âtate ├«n zilele caniculare, dac─â urm─âm sfaturile medicilor, care ne recomand─â s─â evit─âm expunerea prelungit─â la soare, ├«ntre orele 11.00 ┼či 18.00, ┼či s─â consum─âm c├óte un pahar cu ap─â la fiecare 15-20 de minute, indiferent dac─â s-a instalat senza┼úia de sete.

Temperaturile cresc în toată ţara, iar meteorologii avertizează că de vremea caniculară nu vom scăpa nici în zilele următoare.

De aceea, medicii atrag atenţia asupra riscurilor pentru sănătate la care se expun persoanele cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulaţie, mentale sau cele care au probleme cu hipertensiunea.

Pe cancul─â, speciali┼čtii recomand─â tuturor consumul zilnic de ap─â, f─âr─â s─â a┼čtept─âm s─â ne fie sete. Un singur pahar cu ap─â, la fiecare 15-20 de minute, este necesar pentru a preveni deshidratarea.

De asemenea, este indicat s─â consum─âm ├«n fiecare zi c├ót mai multe fructe ┼či legume proaspete, pentru c─â acestea un un con┼úinut bogat de ap─â.

├Än locul apei, putem opta ┼či pentru o cutie de iaurt, pentru c─â produce aceea┼či hidratare ca ┼či un pahar de ap─â.

Zilele acestea, când temperaturile ating pragul de caniculă, medicii ne sfătuiesc să mâncăm alimente proaspete, cumpărate doar din magazinele care dispun de instalaţii frigorifice funcţionale de păstrare a alimentelor.

Este bine s─â evit─âm consumul alimentelor u┼čor perisabile.

Nu se recomand─â consumul de b─âuturi alcoolice, deoarece alcoolul favorizeaz─â deshidratarea ┼či diminueaz─â capacitatea de lupt─â a organismului ├«mpotriva c─âldurii.

┼×i cafeaua ori b─âuturile cu con┼úinut ridicat de cofein─â sau zah─âr trebuie limitate, pentru c─â sunt puternic diuretice.