Părul, scuza care te scapă de sport

Vedetele folosesc un tratament cu botox pentru păr jpeg

Şi te trezeşti că greutatea ta o ia razna, dar nu înţelegi din ce cauză.

Cercetătorii au observat că femeile care petrec multe ore să-şi coafeze părul sunt mai puţin dispuse să acorde timp şi exerciţiilor fizice.

E uşor să dăm vina pe vârsta care vine odată cu kilogramele în plus, cu „aripioarele“ şi „colăceii“ care se depun în jurul abdomenului.

Sau să acuzăm genele care nu ţin cu noi.

Unul dintre adevăratele motive ale kilogramelor în exces este de fapt atenţia sporită a îngrijirii părului. Întins, tapat, cu bucle, părul devine o barieră între aspectul fizic şi mişcare.

Potrivit Regina Benjamin, medic la Spitalul General de Chirurgie din Statele Unite, tot mai multe femei pun pe primul loc starea părului lor, în detrimentul aspectului general şi al activităţii fizice.

„De multe ori aud femeile spunând: eu nu pot să fac exerciţii azi pentru că nu vreau să transpir şi să-mi ud părul“, spune Regina Benjamin.

„Atunci când începi să faci mişcare, de multe ori cauţi scuze ca să te opreşti. Uneori părul este unul dintre motivele care te conving să nu mai faci sport.

Urăsc cuvântul <<scuză>>, dar este cel mai potrivit când vine vorba de refuzul de a face exerciţii“, spune omul de ştiinţă Regina Benjamin.