Părinţi, protejaţi copiii de „provocarea scorţişoarei“

1 2 jpg jpeg

Se ia o linguriţă de scorţişoară şi se înghite în mai puţin de un minut, fără să fie consumate lichide în acest interval de timp. Imediat se produce efectul numit „respiraţie de dragon“. Persoana expiră aerul din piept, aer care este colorat de praful roşiatic şi condimentat.

Oamenii de ştiinţă şi medicii pediatri atrag atenţia asupra riscului pentru sănătate la care se expun din ce în ce mai multe persoane, din toată lumea.

După ce intră în acest joc, copiii, tinerii şi adulţii în toată firea postează „grozăvia“ pe internet, spre inspiraţia altor doritori care vor să aibă „respiraţie de dragon“.

Zeci de mii de clipuri sunt postate pe internet, iar momentele în care sunt expulzaţi norii de praf roşiatic pe gură au cele mai multe vizualizări.

Acest obicei periculos pentru sănătate se manifestă prin tuse, senzaţie de sufocare şi poate produce leziuni severe pulmonare.

Specialiştii atenţionează asupra riscurilor asupra sănătăţii, în special pe părinţii care sunt sfătuiţi să-i protejeze mai mult pe copiii care sunt expuşi acestor practici „neortodoxe“.

În continuare, medicii americani au publicat în Jurnalul de Pediatrie că în primele luni ale anului 2012 au fost înregistrate 178 de apeluri la Asociaţia Americană de Control a Otrăvii (AAPCC), de peste 3 ori mai mult decât în tot anul 2011, când au fost semnalate 51 de urgenţe.

În urma apelurilor din anul 2011, 30 de tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale. Unii dintre aceştia fost spitalizaţi pe o perioadă mai mare de timp, deoarece plămânii lor au fost puternic afectaţi.