Părinţi, bunici, înscrieţi copiii la sport!

1 2 jpg jpeg

„Mişcarea înseamnă viaţă“, „sportul este sănătate“, „pentru o viaţă sănătoasă, faceţi mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi“. Teoria sună bine, dar practica nu corespunde.

La nivel naţional, statisticile privind obezitatea infantilă arată cifre în creştere de la an la an. De ce s-a ajuns aici?

Pentru că şcolarii şi copiii de grădiniţă nu mai gustă plăcerea jocurilor cu mingea, cu paletele de badminton în faţa blocului sau în parcuri, nu mai aleargă, nu mai sar coarda, abia dacă-i mai auzi pe afară.

„La o mică privire în jur, ne dăm seama că tinerii noştri preferă să joace fotbal de pe tastatura calculatorului şi volei sau tenis de pe platforma Wii. Orele de sport în şcoli şi licee sunt tot mai puţine şi nu ţinute aşa cum trebuie, iar resursele financiare pentru dezvoltarea performanţei în cluburile sportive sunt tot mai reduse. Nu suntem aici să arătăm cu degetul spre cine e de vină... La un moment dat poate noi toţi. Ci suntem aici ca să schimbăm în bine această realitate“, a declarat Cristian Ţopescu în cadrul conferinţei de lansare a campaniei „Trimiteţi copiii la sport“, susţinută şi printr-o publicaţie şi un portal online, www.juniorsport.ro.

Cu acest prilej, Cristian Ţopescu şi echipa Junior Sport îi aşteaptă sâmbătă, 2 iunie, pe părinţi împreună cu cei mici la Mall Băneasa, din Bucureşti.

Până spre seară, ora 16.00, se vor desfăşura demonstraţii şi competiţii sportive la care vor participa peste 300 de copii de la Cluburile Şcolare Sportive din Bucureşti şi de la Federaţiile sportive de specialitate: fotbal, baschet, volei, rugby, handbal, badminton, tenis de masă, tenis de câmp, gimnastică, lupte, arte marţiale, dans sportiv.

Întrecerile vor avea loc pe terenurile amenajate special pentru fiecare sport în parte, în parcare la Băneasa Shopping City.

Vor fi acolo marii campioni ai României, printre care Cristian Gaţu (handbal), Corina Ungureanu (gimnastică), Alina Dumitru (judo), Laura Badea (scrimă), Otilia Bădescu (tenis de masă).

Corina Ungureanu, fostă gimnastă, în prezent antrenoare, spune că după ce a făcut un tur prin multe şcoli din ţară a observat că elevii şi copiii de grădiniţă au nevoie de modele, de competiţii şcolare care să le trezească interesul către mişcare.