Pacien┼úii slabi, ┼čanse reduse s─â se recupereze dup─â opera┼úii

1 2 jpg jpeg

Un studiu nou ├«n domeniu vine cu dovezi c─â pacien┼úii slabi au ┼čanse mici de supravie┼úuire, dup─â ce sunt supu┼či opera┼úiilor chirurgicale.

La experiment, cercet─âtorii americani au examinat leg─âtura dintre indicele masei corporale ┼či riscul de a deceda dup─â o interven┼úie chirurgical─â. Aproximativ 190.000 de pacien┼úi au fost implica┼úi ├«n studiu. To┼úi suferiser─â opera┼úii ├«ntre anii 2005 ┼či 2006.

La final, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au descoperit c─â 3.200 de persoane au murit ├«n aproximativ 30 de zile de la opera┼úii.

O nouă evaluare le-a arătat experţilor că în jur de 3% dintre decese au survenit în rândul subponderalilor.

ÔÇ×Aceste rezultate ├«ndic─â faptul c─â indicele masei coprorale este un factor important, care poate preveni riscul de deces ├«n urm─âtoarele 30 de zile dup─â o interven┼úie chirurgical─âÔÇť, au spus autorii studiului, coordona┼úi de Nestor de la Cruz-Munoz, de la Universitatea de Medicin─â Miami Miller (SUA). ÔÇ×Mul┼úi dintre pacien┼úii sunt subnutri┼úi, probabil persoanele care sufer─â de cancer sau care au urmat tratamente pentru diverse probleme de s─ân─âtate. Ace┼čti pacien┼úi nu mai au sistemul de ap─ârare puternic, iar ┼čansele s─â nu dep─â┼čeasc─â cu bine o interven┼úie chirurgical─â sunt foarte mari. Nu este vorba despre tinere slabe, ci mai mult de femei ├«n v├órst─â cu sistem imunitar fragilÔÇť, a explicat Nestos de la Cruz-Munoz.