Ovăzul previne ridurile şi îmbătrânirea prematură

1 2 jpg jpeg

Învaţă să te bucuri şi să îi acorzi corpului tău tot ce este mai bun pentru a fi în permanenţă într-o stare de bine. Astfel, în momentul în care dai drumul la apa de la cadă pentru a face baie, alege să pui un săculeţ cu ovăz sub jetul de apă.

Avantajul ovăzului pentru pielea ta

Una dintre cele mai hrănitoare cereale ce are un efect incredibil de a curăţa pielea şi interiorul corpului tău, deoarece absoarbe toate toxinele, mai ales din sistemul digestiv, asigurând apoi o digestie corectă şi echilibrată.

Proteinele din ovăz îţi vor menţine pH-ul echilibrat şi va forma o barieră ce va impiedica deshidratarea pielii.

Având un efect antiinflamator, ovăzul este compatibil cu toate tipurile de ten şi poate combate atât eczemele, rozaceea cât şi erupţiile cutanate de la nivelul pielii. Cel mai mare avantaj este acela că previne îmbătrânirea prematură.

Află de ce este recomandat să consumi fulgi de ovăz zilnic AICI

Cum se fac săculeţii cu ovăz?

Dacă până acum obişnuiai să pui spumă de baie pentru a te bucura de spumă, alege acum un săculeţ din material textil de preferat din pânză, organza sau şifon( poţi să foloseşti la nevoie şi un dres vechi dacă nu ai altceva la dispoziţie) în care să adaugi o cană de fulgi de ovăz, 1 săpun ras şi o sticluţă mică de ulei esenţial, preferatul tău pe care le-ai amestecat în prealabil înainte de a le pune în săculeţ.

Este important să alegi un săpun potrivit pentru tipul pielii tale.

În cazul tenului foarte uleios cea mai bună alegere de săpun este cel cu argilă, sau dacă ai un ten sensibil ori mixt se recomandă cel cu glicerină.

După ce te-ai băgat în cadă foloseşte săculeţul pentru a masa şi curăţa pielea ta. Vei simţi cum această combinaţie îţi va înmiresma corpul şi simţurile, relaxarea va fi la ea acasă.

Sfat

După fiecare utilizare asigură-te că pui săculeţul cu ovăz într-un loc care să îi permită să se aerisească şi să se usuce în voie până la noua utilizare.

În cazul în care observi după mai multe utilizări că nu mai are mireasmă, poţi să mai adaugi câteva picături de ulei esenţial.