Ora la care pleci de la birou îţi influenţează sănătatea

1 2 jpg jpeg

Când te stresezi, imunitatea îţi este pusă în pericol, deoarece organismul nu mai asimilează corespunzător substanţele nutritive pe care i le furnizezi.

Dacă faci parte din categoria celor care desfăşoară zilnic muncă de birou şi mai stau şi peste program, atunci alimentaţia ta va fi dată peste cap şi te poţi confrunta cu un surplus de kilograme.

Sedementarismul, pericol asupra sănătăţii

Cele 8 ore petrecute pe scaun favorizează apariţia unor dezechilibre în organism care conduc la diverse probleme: digestie deficitară, hemoroizi, dureri de spate, contracturi musculare.

Orele târzii care te prind la birou sunt responsabile ulterior de un somn deficitar pe timpul nopţii, de faptul că seara când ajungi acasă vei fi predispus să mănânci mai multe alimente nesănătoase sau o cantitate mai mare de mâncare. Timpul scurt dintre ultima masă şi ora de culcare va îngreuna digestia şi astfel vei fi predispus la probleme gastrice şi respiratorii.

Lipsa micului dejun măreşte nivelul de stres

Munca de birou poate fi copleşitoare uneori, astfel că, dacă ajungi târziu acasă şi orele de somn sunt din ce în ce mai puţine, dimineaţa ai tendinţa să te dai greu jos din pat şi să pleci pe fugă fără a mai lua micul dejun.

În felul acesta, pleci deja cu un nivel de stres în organism către o zi lungă, agitată cu multe sarcini de îndeplinit. Un metabolism dereglat va fi mai uşor de atacat şi există chiar riscul de a te confrunta cu tensiune arterială mărită, obezitate şi probleme cardiace.

Află cum poţi scăpa de stresul de la muncă AICI

Aerul de la birou afectează plămânii

Cu cât petreci mai mult timp la birou, cu atât mai mult vor fi afectaţi plămânii tăi de aerul recirculat.

Dacă mai ai de-a face şi cu imprimante sau fotocopiatoare, dacă nu sunt curăţate periodic, particulele de toner pot fi inhalate cu uşurinţă şi pot ajunge în fluxul tău sangvin.

Electronicele pot provoca diverse afecţiuni

În cazul bărbaţilor, electronicele ţinute mult timp pe picioare, din cauza căldurii pe care o degajă, pot cauza infertilitate. O serie de cercetări făcute la nivel european au ajuns la concluzia că mai mult de 10 ore petrecute la birou cresc cu 60% riscul de a provoca un atac de cord. În plus, prea multe ore petrecute în faţa calculatorului îţi pot afecta vederea şi duc la apariţia migrenelor.

Atenţie!

Dacă faci parte din categoria celor care lucrează noaptea, atunci eşti predispus la afecţiuni precum diabetul, cancerul sau bolile cardiace.