Operaţie modernă pentru problemele coloanei

1 2 jpg jpeg

Recent, în ţara noastră au fost realizate primele operaţii de epiduroscopie, o procedură minim invazivă, efectuată prin ablaţie cu laser.

Prin această tehnică au fost trataţi cinci pacienţi diagnosticaţi cu hernii de disc, discopatii lombare şi sindrom post-laminectomie după multiple operaţii pe coloană.

„Realizarea primei epiduroscopii în România este un pas important pentru diagnosticarea şi managementul durerii. Spre deosebire de intervenţiile clasice, epiduroscopia este minim invazivă, iar pacientul merge acasă în aceeaşi zi. Procedura implică anestezie locală, iar câteva dintre afecţiunile tratate sunt herniile de disc, discopatiile lombare, cicatricilor post-operatorii lombare şi durerile de spate cronice premergătoare herniilor de disc. Intervenţiile au fost un succes şi sperăm că acest tip de tratament să fie accesat de cât mai multe persoane, date fiind numeroasele avantaje pe care le aduce”, a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic ATI şi terapia durerii.

Epiduroscopia sau endoscopia canalului spinal este o intervenţie endoscopică folosită atât ca metodă de diagnosticare, cât şi ca metodă de tratament. Dacă este efectuată în primele stadii ale bolii, epiduroscopia ajută la controlul durerii înainte de instalarea cronicizării.