Obiceiuri alimentare care cresc riscul de cancer la colon

1 2 jpg jpeg

Aditivi periculoşi

Nu doar grăsimile nesănătoase şi consumul exagerat de alimente de origine animală contribuie la creşterea riscului cancerului de colon. Din păcate, mâncarea procesată, cea de tip fast-food conţine doi aditivi foarte periculoşi, şi anume: carboximetilceluloza - cunoscută şi sub denumirea de gumă de celuloză şi polisorbat 80.

Cum poţi reduce riscul

Cafeaua

Cafeaua are proprietatea de a împiedica dezvoltarea acestui tip de cancer. Potrivit studiului inclus în jurnalul „Epidemiologia Cancerului – Biomarkeri şi Prevenţie‟, una dintre cele mai populare băuturi cu care oamenii îşi încep ziua, cafeaua, poate reduce semnificativ riscul cancerului colorectal. Dacă bei una sau două ceşti de cafea zilnic, acesta scade cu 26 de procente, în timp ce două ceşti şi jumătate reduc riscul la jumătate.

Acidul clorogenic

O dietă cu alimente bogate în acid clorogenic, precum: merele, morcovii, seminţele de in, ananasul, cartofii şi căpşunile te va ajuta să menţii sănătatea colonului, iar riscul de a dezvolta cancer va scădea. Pe lângă faptul că inhibă dezvltarea numeroasele forme de cancer, te protejează de îmbătrânirea prematură, fiind de folos şi în tratarea diabetului.

Citeşte mai multe pe această temă AICI