Obiceiul care previne problemele de sănătate cauzate de accesoriile pentru machiaj

1 2 jpg jpeg

Este foarte simplu să dezinfectezi pensetele, pensulele, aplicatoarele. Măcar o dată pe săptămână, în weekend, rezervă-ţi puţin timp şi curăţă-le cu grijă. De pildă, geanta în care ţii produsele de machiaj poate deveni zonă de dezvoltare a germenilor patogeni.

Pune-o la maşina de spălat, dacă nu este din pânză, şterge-o frecvent cu un şerveţel umed ori îmbibat cu alcool sanitar. Uite cele mai bune molităţi şi soluţii de curăţare homemade care-ţi păstrează tenul şi ochii sănătoşi!

Şterge penseta şi foarfecele cu alcool sanitar

Îmbibă o bucată de vată în alcool sanitar şi şterge foarfecele, pensetele. În acest fel, îndepărtezi murdăria şi bacteriile care pot fi transferate uşor în zone sensibile.

Soluţie simplă pentru pensule curate

Pentru a avea pensule curate, foloseşte un amestec făcut din:

- 2 două părţi săpun lichid de vase sau gel de duş pentru bebeluşi,

- 1 parte ulei de măsline.

Citeşte şi: Atenţie la valabilitatea cosmeticelor!

Combină-le şi ia fiecare pensulă în parte, roteşte-o, pentru a o îmbiba de soluţie, apoi curăţă cu săpun şi limpezeşte. Pune-le la uscat pe un prosop de hârtie, cu cozile puţin mai ridicate pentru ca apa să se scurgă bine. În general, păstrează pensulele în poziţie verticală, pentru că în acest fel se murdăresc mai puţin.

Săpunul lichid şi gelul de duş curăţă bureţii pentru machiaj

Bureţii cu care aplici rapid fardul au nevoie de curăţare frecventă din cauză că se încarcă cu resturi farduri şi devin mediul propice de dezvoltare a bacteriilor. Ai nevoie de:

- 2 părţi săpun lichid de vase,

- 1 parte gel de duş pentru bebeluşi,

- 1 parte soluţie de curăţare pentru ten,

- 1 parte apă.

Te-ar mai putea interesa: Greşeli de machiaj care-ţi pun sănătatea în pericol

Amestecă toate acestea, apoi introdu bureţii în soluţie pentru câteva minute. Trece-le sub un jet de apă, stoarce-le şi pune-le la uscat.