Obezitatea gravidei, periculoasă şi pentru făt

1 2 jpg jpeg

Studiile recente în domeniu mai arată că una din trei femei care moare în timpul naşterii este obeză. În ciuda numeroaselor atenţionări cu privire la menţinerea greutăţii normale înainte de conceperea unui copil, dar şi în timpul gravidităţii, observăm că tot mai multe mame sunt obeze.

Nu se cunosc încă riscurile la care se expun femeile care se îngraşă foarte mult în timpul sarcinii. După mulţi ani de experimente, oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional Britanic pentru Sănătate şi Excelenţă Clinică sunt tot mai siguri că kilogramele în exces afectează atât sănătatea mamei, cât şi pe cea a copilului acesteia.

Urmarea unei diete în timpul sarcinii este periculoasă pentru mamă, dar şi pentru făt, prin urmare se recomandă o supraveghere atentă a greutăţii corporale înainte de sarcină.

Nici în timpul celor nouă luni nu este indicat să se conume mâncare „cât pentru doi“. Experţii britanici spun că e indicat să creşti numărul caloriilor ingerate cu doar 200 de calorii, ceea ce poate însemna încă două felii de pâine prăjită pe zi.

În caz contrar, se ajunge la efecte negative pentru sănătate, care îi pot afecta şi pe copii, aceştia devenind la rândul lor obezi.

Alte riscuri la care expun femeile obeze copiii sunt: malformaţiile congenitale, defectele cardiace, hidrocefalia, naşterea prematură sau a unui făt mort şi decesul la scurt timp după naştere.