O veste bună: Berea te ajută să învingi astenia de primăvară

1 2 jpg jpeg

Este foarte important ca la început de primăvară să ajutăm, încet-încet, organismul să iasă din această stare forţată de condiţiile meteo, apelând la o dietă cât mai echilibrată care să conţină obligatoriu alimente cât mai bogate în antioxidanţi şi să te ajute să învingi astenia.

„Organismul nostru resimte anumite carenţe nutriţionale la trecerea dintre iarnă şi primăvară. De aceea, pentru a-l ajuta să se adapteze la noile condiţii meteo este necesar să acordăm o mai mare atenţie alimentaţiei. Se recomandă includerea în meniu a unor alimente cu aport crescut de antioxidanţi care ajută restabilirea unui tonus bun şi care, desigur, nu afectează silueta, o altă condiţie a stării de bine a organismului”, a declarat Corina Zugravu, preşedinta Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Ceaiul verde detoxifică şi menţine silueta

Ceaiul verde este o sursă foarte bogată de antioxidanţi care contribuie la eliminarea toxinelor acumulate de organism pe parcursul iernii. În timpul sezonului rece, aportul de vitamine şi minerale este redus, de aceea, odată cu trecerea la un nou anotimp, organismul nostru tinde să consume mai multă energie decât produce. Ceaiul verde este un bun remediu în acest sens, fiind o foarte bună sursă de energie, care revitalizează organismul şi, totodată, îl protejează de factori externi precum poluarea sau stresul. În acelaşi timp, extractul de ceai verde contribuie la o bună funcţionare a metabolismului şi a sistemului digestiv, fiind eficient pentru detoxifierea rapidă şi eficientă a organismului.

Citeşte mai multe pe această temă AICI