O vedere mai bună? Iată ce să incluzi în dietă!

1 2 jpg jpeg

Consumul frecvent de struguri protejează împotriva procesului cunoscut sub numele de stres oxidativ, prin intermediul căruia sunt eliberaţi radicalii liberi, molecule care afectează sănătatea retinei.

Mai mult, strugurii sunt bogaţi în antioxidanţi, compuşi care îmbunătăţesc vederea. În cadrul studiilor realizate în laborator, cobaii au fost împărţiţi în două grupe.

Primii dintre au primit pudră obţinută prin uscarea boabelor de struguri, în timp ce ceilalţi au urmat o dietă atent controlată.

Rezulatatele obţinute au evidenţiat faptul că la primul grup de coabii, cei care au consumat pudră din boabe deshidratate de struguri, s-au observat cele mai multe îmbunătăţiri privind sănătatea retinei, dar şi a vederii în general.

Ulterior, specialiştii au analizat şi numărul de receptori de la nivelul retinei cobailor, număr care poate să scadă ca urmare a stresului oxidativ.

Astfel, ei au observat că grupul de cobai care a consumat struguri pierdeau cu 40% mai puţini receptori de la nivelul retinei, spre deosebire de ceilalţi cobai.

„Includerea strugurilor în alimentaţie, indiferent de sortimentul lor, poate ajuta la menţinerea sănătăţii retinei. Este bine să ştim că nu doar morcovii sunt alimentele care au grijă de vedere, ci şi strugurii“, a afirmat Abigail Hackam, profesor la Universitatea din Miami, SUA.