O prăjitură la micul dejun te ajută să slăbeşti

Deşi pare un vis, „dulcele“ de la micul dejun îţi completează meniul, care ar trebui să nu depăşească 600 de calorii, cu proteine şi carbohidraţi, fiind o soluţie pe termen lung, sigură, de a scăpa de greutatea în exces.
Evitarea dulciurilor şi chiar eliminarea lor din alimentaţie poate duce la „dependenţe psihologice“, potrivit oamenilor de ştiinţă.
O echipă de specialişti de la Universitatea din Tel Aviv recomandă savurarea unei prăjituri cu ciocolată la masa de dimineaţă, atunci când metabolismul funcţionează la capacitate maximă. Explicaţia este următoarea: caloriile asigură organismului energia de care are nevoie să lucreze.
Cercetătorul Daniela Jakubowicz şi echipa sa de experţi au găsit în urma studiului efectuat, că refuzul de a consuma dulciuri poate declanşa o dependenţă care se poate transforma în kilograme în plus.
O prăjitură la micul dejun taie pofta de ceva dulce pe parcursul zilei şi reduce riscul de a consuma prăjituri în exces.
Cercetătorii au studiat 193 de persoane diagnosticate cu obezitate, timp de 32 de săptămâni, şi au descoperit că o felie de tort de ciocolată la micul dejun le-a redus, într-o mică măsură, greutatea corporală.
La finalul experimentului, cei care au consumat câte o prăjitură la micul dejun au slăbit mai mult decat cei care au scos glucidele din meniu.