O prăjitură la micul dejun te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Deşi pare un vis, „dulcele“ de la micul dejun îţi completează meniul, care ar trebui să nu depăşească 600 de calorii, cu proteine şi carbohidraţi, fiind o soluţie pe termen lung, sigură, de a scăpa de greutatea în exces.

Evitarea dulciurilor şi chiar eliminarea lor din alimentaţie poate duce la „dependenţe psihologice“, potrivit oamenilor de ştiinţă.

O echipă de specialişti de la Universitatea din Tel Aviv recomandă savurarea unei prăjituri cu ciocolată la masa de dimineaţă, atunci când metabolismul funcţionează la capacitate maximă. Explicaţia este următoarea: caloriile asigură organismului energia de care are nevoie să lucreze.

Cercetătorul Daniela Jakubowicz şi echipa sa de experţi au găsit în urma studiului efectuat, că refuzul de a consuma dulciuri poate declanşa o dependenţă care se poate transforma în kilograme în plus.

O prăjitură la micul dejun taie pofta de ceva dulce pe parcursul zilei şi reduce riscul de a consuma prăjituri în exces.

Cercetătorii au studiat 193 de persoane diagnosticate cu obezitate, timp de 32 de săptămâni, şi au descoperit că o felie de tort de ciocolată la micul dejun le-a redus, într-o mică măsură, greutatea corporală.

La finalul experimentului, cei care au consumat câte o prăjitură la micul dejun au slăbit mai mult decat cei care au scos glucidele din meniu.