O nouă teorie despre răspândirea COVID-19 dă peste cap tot ce ştiam

1 caine copil jpg jpeg

Până în prezent, cercetătorii au analizat mai multe ipoteze privind apariţia virusului SARS CoV-2, cea mai discutată având la bază transmiterea de la lilieci. Ultima teorie lansată de experţii canadieni contrazice ceea ce ştiam şi iau în calcul infectarea cu COVID-19 de la câinii maidanezi.

Experţii de la Universitatea din Ottawa, Canada, sugerează că noul coronavirus nu ar fi ajuns la om de la lilieci, ci de la câini, mai precis de la câinii maidanezi, notează Agentia de Presa Mediafax.

Potrivit studiului efectuat de oamenii de ştiinţă canadieni, câinii maidanezi din China care ar fi mâncat carne de liliac ar fi transmis virusul mai departe la om. Din ax reiese că cel mai bun prieten al omului ar poate fi de vină pentru răspândirea celui mai de temut virus al secolului.

Câinii au mâncat lilieci

Echipa din Ottawa a căutat până acum animalul intermediar care a transmis virusul COVID-19 la om de la apariţia epidemiei, iar concluzia cercetătorilor este demnă de a fi luată în considerare. Experţii cred că noul coronavirus a făcut trecerea de la maidanezi la oameni, ducând la infectarea a peste 2 milioane de persoane la nivel global şi la aproximativ 125.000 de decese în lume.

Coordonatorul studiului, profesorul Xuhua Xia susţine că “noul coronavirus s-a transmis de la lilieci la câinii maidanezi care au mâncat carnea de liliac. Originea COVID-19 este de interes vital pentru criza mondială de sănătate. Observaţiile noastre au permis formarea unei noi ipoteze pentru originea şi transmiterea iniţială. Strămoşul COVID-19 şi cea mai apropiată rudă, un coronavirus de liliac, a infectat intestinul câinilor şi cel mai probabil a evoluat rapid în virusul care a făcut trecerea la om. Asta sugerează importanţa monitorizării coronavirusurilor de tipul SARS la câinii sălbatici în lupta cu COVID-19”.

@unsplash