Nucşoara combate varicele

1 2 jpg jpeg

Nucşoara este un condiment exotic, bogată în antioxidanţi, conţine vitamina A, C, complexul vitaminic B, uleiuri esenţiale, acid ascorbic, riboflavina tiamina, piridoxina, magneziu, zinc, potasiu, calciu.

Nucşoara este înrudită cu scoţişoara, şi deşi sunt folosite de foarte multe ori simultan în diverse preparate, se deosebeşte de aceasta prin gust, aromă şi proprietăţi.

Alungă varicele

Varicele sunt coşmarul oricărei femei. Tinctura de nucşoară este cel mai bun remediu în lupta cu varicele. La 100 g de nucşoară pisată adaugă 500 ml vodcă. Lasă amestecul la macerat timp de 2 săptămâni, agitând sticla zilnic. După această perioadă, filtrează şi se administrează câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Continuă tratamentul până consumi toată tincture.

Protejează dantura

Nucşoara are proprietăţi antibacteriene, care protejează dinţii şi gingiile. Uleiul de nucşoară conţine eugenol, care alină durerile de dinţi. Pentru dureri de dinţi, pune o picătură de ulei nucşoară pe un tampon de bumbac şi aplică pe zona din jurul dintelui. Repetă această procedură de mai multe ori pe zi.

Combate insomnia

Nucşoara combate insomnia şi alte probleme legate de somn. Cea mai uşoară modalitate de a o folosi este să o adaugi într-un pahar cu apă înainte de somn. Un remediu tradiţional pentru insomnie este ceaiul de nucşoară. Zdrobeşte o sămânţă de nucşoară şi pune-o într-un ibric cu apă. După ce o dai în clocot,o strecori. Ceaiul se bea după cina.

Menţine sănătatea orală

Componentele antibacteriene active ale nucşoarei ajută în lupta cu mirosul neplăcut din gură. Acesta ucide bacteriile, stimulând imunitatea gingiilor. Ia un vârf de cuţit de nucşoară, împreună cu un vârf de cuţit de cuişoare, înainte şi după masă.

Află AICI ce boli favorizează apariţia varicelor!

Atenţie!

Nucşoara este contraindicată femeilor însărcinate şi care alăptează. Consumată în exces, este extrem de toxică, poate provoca lipsa de concentrare, nelinişte, halucinaţie, dureri de stomac, greaţă, palpitaţii, delir, poate provoca alergii, crize de astm bronşic.