Nuc┼čoara combate varicele

1 2 jpg jpeg

Nuc┼čoara este un condiment exotic, bogat─â ├«n antioxidan┼úi, con┼úine vitamina A, C, complexul vitaminic B, uleiuri esen┼úiale, acid ascorbic, riboflavina tiamina, piridoxina, magneziu, zinc, potasiu, calciu.

Nuc┼čoara este ├«nrudit─â cu sco┼úi┼čoara, ┼či de┼či sunt folosite de foarte multe ori simultan ├«n diverse preparate, se deosebe┼čte de aceasta prin gust, arom─â ┼či propriet─â┼úi.

Alung─â varicele

Varicele sunt co┼čmarul oric─ârei femei. Tinctura de nuc┼čoar─â este cel mai bun remediu ├«n lupta cu varicele. La 100 g de nuc┼čoar─â pisat─â adaug─â 500 ml vodc─â. Las─â amestecul la macerat timp de 2 s─âpt─âm├óni, agit├ónd sticla zilnic. Dup─â aceast─â perioad─â, filtreaz─â ┼či se administreaz─â c├óte 20 de pic─âturi, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute ├«naintea meselor principale. Continu─â tratamentul p├ón─â consumi toat─â tincture.

Protejeaz─â dantura

Nuc┼čoara are propriet─â┼úi antibacteriene, care protejeaz─â din┼úii ┼či gingiile. Uleiul de nuc┼čoar─â con┼úine eugenol, care alin─â durerile de din┼úi. Pentru dureri de din┼úi, pune o pic─âtur─â de ulei nuc┼čoar─â pe un tampon de bumbac ┼či aplic─â pe zona din jurul dintelui. Repet─â aceast─â procedur─â de mai multe ori pe zi.

Combate insomnia

Nuc┼čoara combate insomnia ┼či alte probleme legate de somn. Cea mai u┼čoar─â modalitate de a o folosi este s─â o adaugi ├«ntr-un pahar cu ap─â ├«nainte de somn. Un remediu tradi┼úional pentru insomnie este ceaiul de nuc┼čoar─â. Zdrobe┼čte o s─âm├ón┼ú─â de nuc┼čoar─â ┼či pune-o ├«ntr-un ibric cu ap─â. Dup─â ce o dai ├«n clocot,o strecori. Ceaiul se bea dup─â cina.

Menţine sănătatea orală

Componentele antibacteriene active ale nuc┼čoarei ajut─â ├«n lupta cu mirosul nepl─âcut din gur─â. Acesta ucide bacteriile, stimul├ónd imunitatea gingiilor. Ia un v├órf de cu┼úit de nuc┼čoar─â, ├«mpreun─â cu un v├órf de cu┼úit de cui┼čoare, ├«nainte ┼či dup─â mas─â.

Află AICI ce boli favorizează apariţia varicelor!

Atenţie!

Nuc┼čoara este contraindicat─â femeilor ├«ns─ârcinate ┼či care al─âpteaz─â. Consumat─â ├«n exces, este extrem de toxic─â, poate provoca lipsa de concentrare, nelini┼čte, halucina┼úie, dureri de stomac, grea┼ú─â, palpita┼úii, delir, poate provoca alergii, crize de astm bron┼čic.