NUCILE, o sursă preţioasă de acizi graşi OMEGA-3 şi de vitamina E

1 2 jpg jpeg

Nuca, originară din zona Mării Caspice, a fost introdusă pe continentul european de către romani, s-a răspândit rapid, devenind un aliment foarte popular.

Există peste 30 de varietăţi de nuc, iar România se află printre producătorii de top din Europa. Dintre beneficiile consumului de nuci enumerăm:

- Nucile conţin grăsimi bune, având în compoziţie acizi graşi esenţiali omega-3. Acidul alfalinoleic din nuci luptă împotriva colesterolului "rău" (LDL) şi previne depunerea plăcilor de grăsime pe artere. În doar 25gr de nuci avem 90% din necesarul zilnic de acizi graşi omega-3.

- Nucile sunt unul dinte puţinele alimente care conţin melatonină, hormonul care te ajută să ai un somn odihnitor. Mănâncă nuci cu două ore înainte de culcare pentru a da timp organismului tău să asimileze melatonina.

Citeşte mai multe despre proprietătile nucilor AICI