Nu renunţa la ciocolată dacă vrei să slăbeşti!

1 2 jpg jpeg

Studiile recente în domeniul dietelor şi al procesului de slăbire controlată arată că persoanele care obişnuiesc să consume frecvent ciocolată şi alte dulciuri de care nu se pot lipsi este mai bine să nu renunţe la micile bucurii dulci.

Cercetările în acest sens aduc dovezi clare despre posibilitatea mare de a eşua în procesul de slăbire, dacă se elimină unele alimente.

Rezultatele cercetărilor sugerează că un procent de 86% din persoanele care au continuat să consume ciocolată, spre exemplu, au reuşit să slăbească, spre deosebire de participanţii la studiu care au eliminat alimentele preferate din meniu în timpul dietei.

Pe de altă parte, se arată în alte studii de specialitate, consumatorii de ciocolată se pot bucura şi de alte beneficii. Ciocolata a dovedit că datorită antioxidanţilor din conţinut poate adăuga ani vieţii.

La studiu au participat aproximativ 2.100 de persoane, bărbaţi şi femei.

Omul de ştiinţă în nutriţie Janet Aylott, care a conceput planul de contorizare al caloriilor „Nutracheck“, a declarat că în urma cercetărilor numeroase efectuate pe acest subiect, s-a descoperit că dietele centrate pe eliminarea anumitor alimente din meniu în timpul dietei au o rată de eşec foarte mare.

„Secretul succesului este să abordezi dieta cu ceva mai multă relaxare şi să consumi câte puţin din tot ceea ce îţi place“, încheie nutriţionistul.