Nu face niciodată asta pe stomacul gol!

1 2 jpg jpeg

Alegerile tale definest atât stilul de viaţă cât şi starea ta de sănătate. O mare parte dintre obiceiurile tale matinale îţi pot pune sănătatea în pericol, astfel că este bine să ţii cont de modul tău activ de a-ţi începe ziua.

Evită să bei cafeaua pe stomacul gol

Dacă ai început de la o perioadă să te confrunţi cu arsuri la stomac şi nu ştii din ce cauză, gândeşte-te la ce bei dimineaţa. Ideal ar fi să bei un pahar de apă pe stomacul gol, apoi să iei micul dejun şi la final cafeaua, eventual fără zahăr şi lapte.

Băută pe stomacul gol, cafeaua nu va face altceva decât să crească aciditatea din stomac şi să favorizeze apariţia mai multor probleme digestive. În plus, dacă obişnuieşti să sari mereu peste micul dejun, în timp te vei confrunta cu o deficienţă de serotonină, aspect responsabil de starea ta de spirit deficitară din ziua respectivă.

Atenţie la antiinflamatoare!

În general, foarte puţine sunt cazurile în care medicul recomandă să administrezi vreo pastilă pe stomacul gol, mai ales dacă este vorba despre antiinflamatoarele nesteroidiene, aspirină sau eternul paracetamol, şi aşata datorită faptului că eficienţa lor în acest caz va fi foarte scăzută şi te vei putea confrunta cu probleme ulteriore precum sângerări intestinale.

Află ce greşeli îţi afectează sănătatea dinţilor AICI

Sportul stimulează producţia de acid gastric

Este de preferat să faci mişcare de la prima oră a zilei însă nu înainte de a mânca ceva uşor. Nu te gândi că dacă vei alerga de dimineaţa pe stomacul gol vei arde mai multe calorii. Sportul în acest caz doar va stimula creşterea nivelului de acid gastric din stomac, acţiune destul de periculoasă ulterior pentru organismul tău.

Sucul din citrice irită stomacul

Chiar dacă sucul făcut în casă din portocale sau orice alt citric este o alegere sănătoasă pentru micul dejun şi nu numai, ţine cont de faptul că băut pe stomacul gol poate irita mucoasa stomacului. Mai ales dacă te ştii cu probleme gastrice evită să îl consumi singur şi întotdeauna alege să îl combini cu un pahar de apă, în felul acesta va deveni mai uşor de digerat.

Nu te culca cu senzaţia de foame

Când apare senzaţia de foame, nivelul de glucoză din organism va scădea şi astfel vei adormi mult mai greu, motiv pentru care nu opta să te culci cu stomacul gol dar nici imediat după ce ai servit cina.

Altfel vei risca să ai parte de un somn agitat, o stare de somnolenţă dimineaţa şi pe tot parcursul zilei vei fi tentat să faci tot felul de alegeri culinare nesănătoase.

Renunţă la guma de mestecat

Un alt obicei nesănătos este pe lângă faptul că sari peste micul dejun, să mesteci gumă pe stomacul gol,mai ales dacă eşti în drum spre muncă. În scurt timp acest obicei poate duce la apariţia gastritei. Nu mesteca nici un fel de gumă mai mult de 10 minute.