Nu de la încălţăminte se fac monturile. Află cauza!

1 2 jpg jpeg

Cel mai recent studiu american în acest sens arată că monturile apărute la nivelul degetului mare de la picior nu sunt cauzate de încălţăminte, dar pantofii ori sandalele cu toc înalt pot agrava afecţiunea. Potrivit cercetărilor, riscul de apariţie a monturilor este strâns legat de factorul ereditar. În studiul „The Framingham Foot“ s-au făcut investigaţii pe 1.370 de adulţi şi s-au descoperit dovezi importante legate de istoricul familial şi apariţia monturilor.

În urma studiilor, oamenii de ştiinţă americani au ajuns la concluzia că afecţiunea este determinată de o predispoziţie genetică.

Monturile se manifestă prin schimbarea formei degetului mare de la picior, care este deviat spre celelalte. Lucru care poate cauza dureri insuportabile, umflături şi sensibilitate la atingere.

Soluţia medicală recomandată atunci când simptomele au depăşit pragul de suportabilitate este operaţia. Montul sau monturile, dacă s-au format la ambele picioare, pot fi îndepărtate pe cale chirurgicală.

Din păcate, femeile sunt predispuse să sufere din pricina acestei probleme medicale. Noutatea acestui studiu vine din faptul că nu încălţămintea cu toc provoacă apariţia monturilor, dar atunci când problema există pantofii cu toc înalt o agravează.