Nou simptom asociat cu COVID-19. La ce manifestare trebuie să fii atent

1 durere toracica jpg jpeg

În afară de febră, oboseală şi tuse seacă, simptome frecvente ale COVID-19, specialiştii atrag atenţia asupra altei manifestări care poate fi asociată cu infecţia cu noul coronavirus.

Durerea, presiunea sau senzaţia de arsură în plămâni ar putea arăta existenţa COVID-19, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor. Disconfortul în piept ar putea fi însoţit de dificultăţile de respiraţie. Potrivit studiilor, în jur de 17% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus raportează existenţa durerilor în piept.

Totodată, s-a observat că persoanele cu forme mai grave de COVID-19 au o probabilitate mai mare de a avea dureri în piept sau respiraţie greoaie în comparaţie cu bolnavii cu forme uşoare.

Disconfortul toracic ar putea fi asociat cu leziunile cardiace sau cu inflamaţia ţesuturilor din jurul plămânilor.

Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt: febra, oboseala şi tusea seacă. Mai pot să apară: durere de gât, congestie nazală, secreţii nazale sau diaree. Sunt, în general, simptome moderate, care apar treptat. Unele persoane, deşi sunt purtătoare ale noului coronavirus, nu au niciun simptom, dar pot transmite boala. În jur de 80% dintre cei infectaţi se vindecă fără un tratament anume.