Nou centru oncologic

1 2 jpg jpeg

Realizat cu o investiţie de 20 de milioane de euro, Centrul Oncologic Sanador a fost gândit pentru a fi integrat spitalului şi pentru a oferi siguranţă, confort şi tratamente ultramoderne, tratamente sistemice actuale, imunoterapie, pentru ca „pacientul să găsească aici căldura de acasă, dar şi îngrijire medicală la cele mai înalte standarde”, după cum a precizat în cadrul evenimentului medicul Doris Andronescu, Director General Sanador.

Centrul Oncologic Sanador este dotat cu tehnologii moderne de diagnosticare şi tratament: tehnologie de radioterapie de ultimă generaţie, tehnologie de scanare Philips CT Big Bore, primul computer tomograf din lume specializat în radioterapie, tehnologie pentru brahiterapie HDR GammaMedplus IX (pentru cancerele ginecologice şi cancerul de prostată), scintigrafie (metodă de imagistică specifică medicinei nucleare, care permite diagnosticarea afecţiunilor specifice sistemului osos şi organelor). Centrul beneficiază de bloc operator la standarde internaţionale, anestezie, terapie intensivă, radiologie şi imagistică medicală, compartiment de primiri urgenţe şi ambulanţe.

Datorită managementului multidisciplinar al pacientului oncologic, „avem posibilitatea să urmărim pacientul pe tot parcursul tratamentului”, a subliniat Dr. Mircea Dediu, coordonatorul secţiei de Oncologie Medicală de la Sanador. Astfel, o persoană va trece prin toţi paşii necesari pornind de la evaluarea iniţială, efectuând un traseu medical complet şi ajungând până la tratarea afecţiunilor secundare.

Fiecare pacient va primi un tratament personalizat, după ce cazul său va fi dezbătut de o Comisie Oncologică Multidisciplinară din care fac parte medici cu experienţă în radioterapie, chirurgie oncologică, neurochirurgie, anatomie patologică, imagistică, nutriţie şi alte arii medicale.

Centrul Oncologic Sanador preconizează că în primul an de activitate va primi în tratament 1300 de pacienţi. În România există 126 000 de pacienţi cu afecţiuni maligne înscrişi în Programul Naţional de Oncologie. La nivel mondial, numărul persoanelor diagnosticate cu cancer este în creştere.